- Reklama -

Jágr pod palbou kritiky. Kladenský debakl budí emoce

- Reklama -

Kromě starostí s Panthers, s nimiž Jágr nově bojuje o postup do vyřazovacích bojů, přidělává 43letému útočníkovi vrásky na čele také kladenský hokejový klub, jehož je majitelem.  Středočeši skončili už ve čtvrtfinále 1. ligy na lopatě Dukly Jihlava a postup do extraligy se tak odkládá na neurčito.
V rozhovoru pro Český rozhlas Jágr řekl, že se pro navrácení legendárního klubu do nejvyšší české soutěže udělalo maximum. Opačného názoru je ale primátor Kladna Milan Volf.
„Zápas jsem sledoval na internetu a pak se v noci vzbudil a přemýšlel, zda má cenu z pozice města klubu dál pomáhat,“ svěřil se Volf po prohraném rozhodujícím utkání Rudolfu Muzikovi z Kladenského deníku.
Volf, který v minulosti v klubu působil, kritizuje současnou nevalnou situaci z pozice řádného hospodáře. Město Kladno totiž Rytíře částečně sponzoruje.
„Já vůbec netuším, jak je oddíl řízený. Přece není možné, aby ho majitel šéfoval ze zámoří,“ pokračoval kladenský primátor v břitké kritice na adresu Jaromíra Jágra. „S hokejem to jde od deseti k pěti, město to stojí obrovské množství peněz a výsledky nejsou. Cítím, že vše je postaveno do roviny: Dejte nám peníze, protože bez města se to dělat nedá, a moc nám do toho nekecejte. Takhle tedy ne, dnešním dnem toto pravidlo skončilo.“
Jaromír Jágr se pod těžkou palbu kritiky dostal již loni, kdy Rytíři opustili nejvyšší soutěž po neúspěšné baráži. Šestinásobný držitel poháru pro vítěze opustil extraligu poprvé po 12 letech.
Jágrovo vyjádření ke kladenskému neúspěchu si můžete poslechnout zde:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -