- Reklama -

Jágr před novou sezónou: s Floridou chci do play off, statistiky neřeším

- Reklama -

V minulé sezóně skončil Jaromír Jágr s Pantery ve Východní konferenci desátý, v té nastávající by rád vystoupal alespoň o dvě příčky výš. Znamenalo by to, že se Florida podívá do play off, které si od začátku tisíciletí vybojovala pouze jednou – v roce 2012. Nejstarší aktivní hráč NHL ale dobře ví, že nepůjde o snadný úkol.
„Udělat play off je velice obtížné, zvlášť u nás v konferenci, kde je o dva týmy víc a jsou tam opravdu kvalitní mužstva. Mužstva, která to minulý rok nedokázala, jako třeba Boston nebo Philadelphia,“ upozorňuje Jágr v rozhovoru pro Radiožurnál.
Před českým útočníkem je 22. sezóna v National Hockey League. V těch předchozích nasbíral dohromady 1802 bodů, jen o 48 méně než třetí muž historického pořadí Gordie Howe. Se 722 brankami chybí Jágrovi devět zásahů na čtvrtého Marcela Dionnea a devatenáct na třetího Bretta Hulla. Jak vidí svoje šance na postup tabulkami?
„Jsou tam nějaké mety, kterých se může dosáhnout. Na druhou stranu, pokud bude hrát dobře mužstvo, mně se bude dařit a budu zdravý, tak je to otázka času, kdy je docílím. Pokud se nebude dařit mužstvu ani mně, tak je jedno, jestli mám nějaké cíle, protože jich stejně nedosáhnu,“ říká.

V létě se kromě přípravy na další ročník věnoval také svému „majetku“, tedy hokejovému klubu z Kladna. Teď už se může soustředit především sám na sebe.
„Ono se to nezdá, ale je spousta věcí okolo, které nějakým způsobem ovlivní přípravu. Dřív jsem si to taky neuvědomoval. Radím všem hráčům: dokud můžete hrát, věnujte se tomu. Teprve potom začíná ten těžší život,“ promluvil Jágr jako vlastník Rytířů.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -