- Reklama -

Jágr proti Pastrňákovi. Porážku Devils režíroval Milan Lucic

- Reklama -

Tvrdé kritice musel čelit v uplynulých dnech Milan Lucic z Bostonu. Hlasitě se dokonce začalo hovořit o jeho možné výměně. Ve čtyřiceti utkáních dal kanadský útočník pouze šest branek, k nimž přidal 14 asistencí. To je na hráče jeho kalibru málo. Ve čtvrtek zareagoval na kritiky a dvěma góly nasměroval Bruins k výhře nad New Jersey.
Devils se tak po dvou vítězstvích ocitli zpátky v realitě. Po výhře 5:2 nad Philadelphií, kdy se Jaromír Jágr blýskl hattrickem, a 4:1 nad Buffalem, kdy Patrik Eliáš třemi body dosáhl v NHL tisícovky, nestačili Ďáblové na Medvědy absolutně v ničem. Domácí přestříleli hosty vysoko 43:14 a po dvou gólech zpečetili výsledek Lucicovou trefou dvanáct vteřin před koncem do prázdné klece.
„Myslím, že když hraje takhle, určitě vygeneruje spoustu šancí pro sebe i spoluhráče,“ řekl Bergeron na adresu Lucice, který měl už o den dřív proti Pittsburghu dvě asistence. „Právě to od něj potřebujeme a on skutečně poslední dva zápasy svou hru hodně zlepšil.“
Švédský brankář Niklas Svedberg, který nahradil v bráně domácích Tuukku Raska, tak přišel poměrně snadno ke druhé vychytané nule v sezóně. Stačilo mu zlikvidovat 14 puků. Cory Schneider se měl v brance hostů mnohem víc co ohánět, likvidoval 40 střel.
Trenér Claude Julien provedl před utkáním několik změn v sestavě. Lucic se stěhoval do útoku k Bergeronovi a trenér tak musel najít nové spoluhráče k Davidu Krejčímu, ke kterému se postavili Brad Marchand a mladičký David Pastrňák.
Osmnáctiletý Čech má za sebou povedený šampionát dvacítek, kde patřil k nejlepším českým hráčům. K zápasu proti Devils byl povolán z farmy v Providence v AHL a odehrál tak svůj první duel v National Hockey League od 4. prosince. Užil si tím zápas proti české legendě na druhé straně. Jaromír Jágr je o neuvěřitelných 24 let starší. Pastrňák dostal na ledě něco přes patnáct minut, minutu a půl odehrál na přesilovce. Do statistik se nezapsal.
„Ano, když se podíváte, jak hráli, líbili se mi,“ chválil přeskupené řady Claude Julien. „Nebudu nic měnit, dokud nebudu cítit, že jsou změny potřeba. Danny bruslí, jak jsem ho tenhle rok bruslit neviděl. Vypadá vedle Lucice úplně dobitý energií. Krejčí hrál s jinými hráči, hledáme někoho, s kým by si sednul. S Marchandem by to chemii mohl najít a Pastrňák dnes soupeřovy obránce pořádně provětral.“
Za poražené shrnul zápas brankář Cory Schneider: „Takové výsledky jsou frustrující. Vítězíme jako tým, prohráváme jako tým. Jsme zase tam, kde jsme byli. Hráli dobře, zatímco my jsme nehráli dobře. Výsledek mluví sám za sebe.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -