- Reklama -

Jágr se dočkal dalšího historického posunu, Luongo stále čeká

- Reklama -

Florida se poslední dobou výsledkově trápí a jednou z mála radostí pro českého fanouška Panthers tak jsou výkony Jaromíra Jágra. Ve středu prohráli Panteři doma s Winnipegem 1:4 a padli už v pátém utkání z aktuálních šesti. Nový trenér Tom Rowe dovedl svůj tým v sedmnácti zápasech jen k pěti výhrám. Na jediný gól domácích nahrával proti Winnipegu právě Jágr.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čtyřiačtyřicetiletý útočník nedávno překonal na druhém místě historického kanadského bodování NHL Marka Messiera. Nyní má na kontě další posun. A opět před někdejší legendu vítězné dynastie Edmontonu Oilers. Jágr zaznamenal ve středu už 1136. asistenci v kariéře a v historické tabulce nejlepších nahrávačů se posunul před Paula Coffeyho.
Akce, která udělala z nejstaršího hráče ligy pátého nejlepšího nahrávače všech dob, proběhla v 19. minutě druhé třetiny. Aaron Ekblad zachytil rozehrávku hostů a předl puk Jágrovi, který jej u mantinelu ve středním pásmu posunul na Grega McKegga. Ten projel do útočné třetiny a z pravé strany prostřelil Connora Hellebuycka.

Jágr se tím posunul před Paula Coffeyho a nyní už hledí na záda dalšího skvělého obránce NHL osmdesátých a devadesátých let Raye Bourquea. Na toho mu schází 33 asistencí.
Nejlepší nahrávači NHL:
1. Wayne Gretzky – 1963
2. Ron Francis – 1249
3. Mark Messier – 1193
4. Ray Bourque – 1169
5. Jaromír Jágr – 1136
Bohužel šlo o jediný gól Floridy proti Winnipegu. Tryskáči měli za sebou úterní utkání v Tampě Bay, kde vyhráli 6:4. Únava na nich ale nebyla znát. Domácí přitom hráli naposledy na Silvestra, od té doby měli tři dny volna. Regenerace však nedokázali využít.
„Potřebovali jsme odpočinek, ale nevypadalo to, že by to byla pro nás výhoda,“ řekl trenér Tom Rowe. „Děláme si život složitý. Nenahodí puk, když bychom měli a místo toho zkoušíme vytvářet akce. Musíme to napravit. Všichni jsme z toho frustrovaní.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Vedle Jágra je dobré zmínit ještě druhého veterána z kabiny Floridy. Zatímco český útočník se v poslední době posouvá historickými pořadími, Robert Luongo to štěstí nemá. Je to už skoro dva týdny, kdy populární gólman dohnal na pátém místě v počtu vychytaných výher Terryho Sawchuka.
Bylo to 20. prosince pří výhře Panthers nad Buffalem 4:3 po samostatných nájezdech. Luongo od té doby čeká na další zářez, kterým by se před Sawchuka posunul. Bohužel se mu to stále nedaří. Florida od té doby vyhrála jen utkání s Dallasem (3:1), a to stál v bráně James Reimer. Luongo své tři poslední starty prohrál.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -