- Reklama -

Jágr se znovu střelecky prosadil, Panteři však prohráli popáté v řadě. Vítězný gól Blesků vstřelil Palát

- Reklama -

Mizérie hokejistů Floridy Panthers nebere konce. Na ledě Tampy Bay Lightning prohráli 2:3 a z posledních devíti zápasů si odnesli osm proher, z toho pět za sebou. Panterům nepomohl ani Jaromír Jágr, který skóroval podruhé v řadě. O vítězný gól Blesků se postaral v 58. minutě Ondřej Palát.
„Vždycky, když se trefíte, je to fajn. Jsem šťastný, že jsem se prosadil. Hraju tvrdě, předvádím svou hru a čekám, až nějaká střela projde za brankářova záda, a dneska se mi povedla teč. Jsem šťastný. Získal jsem puk, nahodil ho, dostal se k Šustrovi, který vystřelil, tečoval jsem puk a prošel do branky,“ popisuje rozhodující akci zápasu Palát, zvolený první hvězdou večera.
Panteři přitom po první třetině vedli 2:0. Střelecké konto otevřel v 17. minutě Jágr, který se podobně jako Palát prosadil počtrnácté v sezoně. Na rozdíl dvou branek odskočila Florida zásluhou obránce Marka Pysyka, jenž se prosadil 28 vteřin před koncem první části.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ve druhé dvacetiminutovce vstřelil kontaktní branku Nikita Kučerov. Vyrovnání zařídil v oslabení pětadvacetiletý nováček Yanni Gourde, pro něhož šlo o první gól v NHL.
„Neskutečný okamžik. Sníte o tom celé dětství Neuvěřitelné,“ popsal své pocity reportérům Gourde po premiérové trefě.
Úroveň floridského derby se náramně zamlouvala trenérovi Panthers Tomu Roweovi. „Byl to skvělý zápas, skvělý pro stát Florida. Chceme si proti Tampě vybudovat rivalitu a oni chtějí to samé. Podle mě se v základní části už více nemůžete přiblížit úrovni play-off jako v tomto mači,“ myslí si Rowe.
Lightning náleží se 73 body 10. příčka ve Východní konferenci; na druhou divokou kartu ztrácejí tři body. Floridě naopak schází bodů sedm.
Vítězná branka Ondřeje Paláta

Jágrova 14. trefa v sezoně

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -