- Reklama -

Jágr už je pátý mezi střelci, Jaškina trumfnul Vrbata

- Reklama -

V prvním zápase za Pantery se snažil, ale na výsledku se to neprojevilo. Ve druhém už svůj status posily potvrdil i bodově. Jaromír Jágr se brankou a asistencí zasloužil o vítězství Panterů nad Tampou Bay v poměru 4:3 a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.
V 11. minutě se z druhé vlny zapojil do akce svých mladých parťáků a po Huberdeauově přihrávce skóroval z prostoru mezi kruhy. Pro Jágra to byl 717. gól v NHL, čímž se v historických tabulkách vyrovnal pátému Philu Espositovi. Na začátku druhé třetiny po skrumáži před Bishopem dorazil střelu českého veterána Aleksander Barkov a Panteři znovu vedli. Později přidali ještě dvě branky, Lightning odpověděli stejným způsobem.
Svěřenci Gerarda Gallanta se po dvou víkendových výhrách přiblížili ve Východní konferenci osmému Bostonu, na poslední postupovou příčku ztrácejí dva body. Blesky zůstávají druhé v Atlantické divizi.

Souboj dvou momentálně postupujících celků Západní konference byl k vidění ve Vancouveru, kam zavítalo St. Louis. V zápase, v němž se skóre měnilo jako na horské dráze, o sobě dali vědět i dva čeští útočníci. Radim Vrbata si v normální hrací době připsal dvě asistence a proměnil rozhodující samostatný nájezd, Dmitrij Jaškin se gólově prosadil už ze hry.
Bývalý slávista v polovině třetího dějství svojí přesilovkou trefou vlil Bluesmanům do krve tolik potřebnou infúzi. Hosté totiž už po šesti minutách vedli o dva góly, jenže potom se z ledu vytratili a krátce před Jaškinovou brankou to najednou bylo 5:2 pro Canucks. Jak vyplývá z předchozího odstavce, muži ve světlých dresech nakonec předvedli úspěšnou stíhačku, jenže při nájezdech Jake Allen ani jednoho z vancouverských exekutorů neuhranul.
Jiří Sekáč podruhé v řadě bodoval v anaheimském dresu, v 18. minutě zápasu s Dallasem při přečíslení ideálně načasoval přihrávku na Coreyho Perryho. Hvězdám se podařilo v takřka totožném čase druhé třetiny srovnat při přesilovce, ale víc jim John Gibson nedovolil. Spoluhráče podržel 39 zákroky a oni se mu odvděčili dvěma góly v závěrečném dějství.
Ducks vyhráli popáté z posledních tří startů a s přehledem panují Pacifické divizi. Dallasu se vidina play off rozplývá, na postup už ztrácejí devět bodů.
Jiří Tlustý složil zápisné ve Winnipegu, v 7. minutě střetnutí s Los Angeles byl na počátku akce rezultující ve Staffordův gól. Kolega a kamarád Michael Frolík ho napodobil po přestávce, když asistoval u jedné ze dvou branek Andrewa Ladda. Druhá třetina byla pro vývoj zápasu klíčová, Tryskáči v ní na vyrovnání Králů zareagovali třemi trefami v rozmezí necelých devíti minut.
Obhájci titulu našli ve svých řadách pouze jediného střelce Jeffa Cartera. V poslední minutě dal výsledku konečnou podobu 5:2 Blake Wheeler, který se vrátil do sestavy po kratší zdravotní pauze. Winnipeg bojuje s Chicagem o třetí místo v Centrální divizi, Králové by potřebovali k postupu o tři body více.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sezónní statistiky mají nového lídra, dvěma brankami do torontské sítě a asistencí navrch se na první příčku dostal Alexandr Ovečkin. Bodoval pochopitelně také jeho parťák Nicklas Bäckström, takže na čele jsou nyní čtyři muži se shodným ziskem 65 bodů (kromě dvou hokejistů Washingtonu ještě Jakub Voráček a John Tavares). Ovečkin posedmé v kariéře pokořil metu 40 branek za sezónu.
Ruského útočníka přesto jako nejlepšího hráče večera nevyhlásili, tahle pocta připadla Bradenu Holtbymu. Kromě tradičně dobré ofenzívy se totiž Caps mohli opřít i o výkony svého gólmana, jenž 32 zákroky podtrhl svůj sedmý letošní shutout.
U statistických přehledů zůstaneme i při referování o posledním utkání nedělního programu. Neuvěřitelně vyrovnanou situaci na čele dramatizuje ještě pittsburgská dvojice Jevgenij Malkin, Sidney Crosby, jež za vedoucím kvartetem zaostává o pouhý bod. Malkin ve včerejším duelu s Columbusem naplnil ruskou normu 2+1, Crosby si připsal dvě asistence v přesilovkách.
Ty byly klíčovým faktorem utkání, při nestejném počtu mužů na ledě padlo pět z osmi branek. Tučňáci využili tři početní výhody, ale při jedné své také inkasovali. Modrokabátníkům vyšla jedna přesilovka. Stíhačka Blue Jackets v poslední třetině jen mírnila jejich prohru na 3:5.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -