- Reklama -

Jágrův útok zařídil Panterům bod, skóroval i Milan Michálek. Pavelec odstoupil kvůli zranění

- Reklama -

Tři minuty před sirénou prohrávala Florida s NY Rangers 2:4, potom trenér Gerard Gallant při přesilovce navíc odvolal brankáře a Aleksander Barkov snížil. Za deset sekund šel Luongo z ledu znova a Jaromír Jágr střelou z pravého kruhu poslal zápas do prodloužení. Ke šťastnému konci pro Pantery chybělo jediné – aby Rick Nash v nastavení při početní výhodě Jezdců nezkompletoval hattrick.
Newyorský celek porazil Floridu posedmé v řadě a vrátil se do čela Metropolitní divize, 39 zákroky se pod úspěch podepsal také Henrik Lundqvist. Jágrovi chybí jediná trefa k dostižení Marcela Dionnea na čtvrtém místě historických tabulek.
Milan Michálek byl jedním ze čtyř střelců Ottawy v zápase s Philadelphií, když ve 38. minutě vypíchnul ve středním pásmu kotouč Lukeu Schennovi a po úniku trefil mezeru mezi Masonovou lapačkou a betonem. Letci naopak ve svých řadách hledali zakončovatele marně. Craig Anderson zlikvidoval všech jejich šestatřicet pokusů a podruhé v řadě udržel čisté konto.
Senátoři si své chvíle slávy vybírali především poblíž přestávek, kromě Michálkova gólu skórovali ve 20., 22. a 42. minutě. I přes druhý nejvyšší počet inkasovaných branek z týmů Atlantické divize patří svěřencům Davea Camerona v jejich skupině druhé místo.
Ondřej Pavelec odstoupil po druhé třetině utkání mezi Winnipegem a Arizonou kvůli zranění v dolní části těla, které utrpěl při srážce se Shanem Doanem. Díky dvaceti zásahům českého reprezentanta byl v té době stav nerozhodný 2:2, v závěrečném dějství ho na stranu Tryskáčů otočil v oslabení Chris Thorburn. Přesilovky se přitom Kojotům v sobotu dařily, zaznamenali při nich oba své góly.
V úvodním dějství díky práci svých speciálních formací našli hosté odpověď na Scheifeleho gól, ale ve 33. minutě srovnal za Tryskáče ranou z mezikruží Dustin Byfuglien. Ve vyrovnané Centrální divizi jsou Jets sice až šestí, ale těsně pod čarou postupu, Arizona je na tom v Pacifické divizi podobně.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Čtyři další referáty budou poněkud jednotvárné ve vyzdvihování výkonů maskovaných mužů.
Bostonskému Tuukkovi Raskovi stačilo proti Torontu 22 zákroků, aby podruhé v sezóně udržel čisté konto. Na shutout si dělal dlouhou dobu zálusk také jeho protějšek James Reimer, jenže v čase 56:17 neměl nárok proti dělovce Zdena Cháry z levého kruhu. V poslední minutě jistil výhru Bruins Brad Marchand do opuštěné klece.
Ben Bishop z Tampy musel proti hokejistům Anaheimu zakročit třicetkrát. Nedávno jsme psali o tom, jak musí Lightning při zranění několika útočníků držet nad vodou hráči druhého sledu, tentokrát vzali záležitost do rukou hvězdy. Za výhru 5:0 Blesky hodně vděčí kapitánovi Stevenu Stamkosovi (2+1). Andrej Šustr si připsal asistenci u Kučerovova vítězného gólu.
Hokejisté Nashvillu vyšli podruhé v řadě střelecky naprázdno. Páteční prohru 0:4 s Columbusem zopakovali o den později i v Minnesotě, kolem jejíž klece vystavěl z 23 kamenů hradbu Devan Dubnyk. Ten je se třemi shutouty a jedenácti vítězstvími lídrem dvou brankářských statistik. Divoši těžili z dobře sehraných přesilovek řízených zejména obráncem Ryanem Suterem (1+2).
Nulu uhájil ještě Antti Niemi z Dallasu, ani v tomto případě se při pohledu do zápisu nezdá, že s velkým úsilím (22 zákroků). Vedení 1:0 nad Buffalem ze sedmé minuty navýšil v závěrečném dějství dvěma zásahy do černého nejlepší střelec soutěže Jamie Benn.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -