- Reklama -

Jako Howe či Yzerman. Devatenáctiletý nováček Lucas Raymond nasázel hattrick

- Reklama -

Tohle byl večer, na jaký se jen tak nezapomíná. Švédský útočník Lucas Raymond prožil zápas snů. Výhru Red Wings v Chicagu (6:3) režíroval mladíček, pro něhož to byl teprve šestý zápas v NHL v kariéře.

Čtyřka loňského draftu nasázela hattrick, k tomu přidala i asistenci. Čtyřmi kanadskými body v jediném zápase se stále ještě teenager zapsal do historie detroitského klubu.
Podobný kousek totiž před dvacátými narozeninami zvládly jen dvě klubové legendy – v roce 1947 Gordie Howe a v roce 1983 Steve Yzerman, dlouholetý kapitán týmu a současný generální manažer.

„Samozřejmě je to pro mne výjimečný večer. Byla to zábava. Ale hlavní je, že jsme se oklepali z té včerejší porážky 1:6 v Montrealu,“ komentoval své parádní představení Švéd.

- Reklama -

Povedený duel katapultoval šikovného forvarda do čela bodování nováčků. Po šesti zápasech má na kontě sedm bodů za čtyři branky a tři asistence. Rázem se tak přihlásil do souboje o Calder Trophy, ačkoli konec sezóny je pochopitelně ještě hodně daleko.

O tuto trofej by se mohl utkat se svým spoluhráčem Moritzem Seiderem (0+5), prozatím nejproduktivnějším obráncem mezi nováčky. Výborně do sezóny vstoupili ovšem i další, třeba Anton Lundell z Floridy.

Ať už dopadne tento závod jakkoli, jedno je jasné už teď – Red Wings po delší době zase hodně baví!

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -