- Reklama -

Jako polití živou vodou. Komu nejvíce prospěla změna působiště?

- Reklama -

Obvyklou součástí koloběhu NHL jsou výměny hráčů, které mohou být výhodné pro obě zainteresované strany. Ne vždycky však vytrejdovaný hráč zapadne do svého nového týmu a v takovém případě jeho kariéra pomalu upadá. Někdy ale dojde k vymodlenému efektu a nově příchozí posila se po připojení ke zbytku mužstva probudí ke skvělým výkonům.
Zde je několik hráčů, kteří si v této sezóně vedou velmi dobře a to i díky výměně, která je v nedávné době postihla.

Mike Smith – Calgary Flames

Embed from Getty Images
Fanoušci Flames nebyli z příchodu Mika Smithe zrovna dvakrát nadšení a rozhodně ne všichni věřili, že se dokáže chopit role prvního bránkáře, který bude své spoluhráče držet ve hře. V minulém ročníku se mu úspěšnost zákroků zastavila na 91,4%. V té letošní si z 11 utkání do kterých nastoupil, odnesl úspěšnost 93,1%. Calgary se jako celku příliš nedařilo, ale na špatného brankáře se rozhodně vymlouvat nemohou.

Brayden Schenn – St. Louis Blues

Embed from Getty Images
Příchod kanadského útočníka z Philadelphie, kam GM Doug Armstrong poslal výměnou Joriho Lehteru a volby v draftu, nevzbudil mezi hokejovou společností příliš velký rozruch. Šestadvacettiletý útočník však perfektně zapadl do svého nového klubu a po 13 odehraných zápasech měl na kontě 11 bodů (3+8). Tomu se říká probuzení.

Patrick Marleau – Toronto Maple Leafs

Embed from Getty Images
Zkušený útočník vlétl do zápasů v dresu Toronta s velkým odhodláním a v prvních pěti zápasech natřílel tři branky a navrch přihodil dvě asistence. To není vůbec špatné na osmatřicetiletého veterána. Pravdou sice zůstává, že z nové smlouvy mu zbývá ještě odehrát mnoho zápasů a časem se tak možná bude jevit v horším světle, ale v současné chvíly je Marleau pro mladý tým z kanadského města opravdu velkou posilou. Tříletý kontrakt na 18,75 miliónů dolarů tomu také odpovídá.

- Reklama -

James Neal – Vegas Golden Knights

Embed from Getty Images
Pokud bychom měli jmenovat jednoho hráče, který stojí za skvělým vstupem Vegas Golden Knights do své premiérové sezóny NHL, museli bychom zmínit Jamese Neala. Třicetiletý útočník, který v loňské sezóně dokráčel s Nashvillem až do finále Stanley Cupu, dokázal během úvodních deseti utkáních nasázet svým soupeřům deset branek a na tři gólové trefy nahrál spoluhráčům. Takového lídra klub z Vegas opravdu potřeboval.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -