- Reklama -

Jakub Voráček podepsal s Flyers osmiletou smlouvu s pohádkovým výdělkem

- Reklama -

Kontrakt má ještě na rok, během něhož si vydělá 4,5 milióny dolarů, Philadelphia ale neponechala nic náhodě a pojistila si Jakuba Voráčka s předstihem na dalších osm let. Podle informace kanadské televizní stanice TSN si český forvard výrazně platově polepší. Vydělat si má 66 miliónů dolarů, tedy 8,25 miliónu dolarů ročně.
„Jakmile skončila sezóna, začínáte si třídit priority a podpis Voráčka byl jednoznačně prioritou číslo jedna,“ řekl generální manažer Ron Hextall. „Voráčků je po světě hodně málo, takže byl určitě hráčem, u něhož jsme nechtěli riskovat, že bychom ho ztratili.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Český křídelník byl v minulé sezóně s 81 body nejproduktivnějším hráčem Letců, v hodnocení celé soutěže figuroval na pátém místě. V 82 zápasech si připsal 22 branek a 59 přihrávek. Po skončení ročníku byl vybrán do prvního All-Star týmu NHL.
„Je pro mě skutečným potěšením být součástí téhle organizace, doufejme, minimálně dalších devět let. Doufám taky, že jednou přivezeme do Philadelphie pohár,“ reagoval na lukrativní smlouvu pětadvacetiletý rodák z Kladna.
Voráček rozhodně prožil svoji nejpovedenější sezónu v NHL. Chyběl mu však týmový úspěch, Flyers nepostoupili do play off. Toho se nedočkal ani na světovém šampionátu, kde jako kapitán dovedl národní tým „jen“ na čtvrté místo. Jeho výkony mu aspoň vynesly vítězství v tradiční novinářské anketě Zlatá hokejka.
Ve Philadelphii se tak mohou znovu těšit na souhru Voráčka s Claudem Girouxem, kteří momentálně tvoří jednu z nejúdernějších dvojic NHL. „Dohromady jsou jako dynamit, takže jsme na jejich udržení kladli důraz,“ odkryl Hextall. „Když stavíte tým, díváte se na dvojice, a já myslím, že Voráček s Girouxem jsou jednou z nejlepších dvojic v lize.“
Český útočník vidí i po třech letech souhry stále prostor ke zlepšení. „Určitě se můžeme dál zlepšovat, tak jako jsme se zlepšovali tyhle tři roky. Nevidím důvod, proč bychom nemohli být ještě lepší. Pro mě a Claudea je důležité udržet si stejnou výkonnostní úroveň po celých 82 zápasů a pak v play off.“

Flyers mohou mít v sezóně 2016-17, kdy naskočí Voráčkův kontrakt, problémy s platovým stropem. Už teď mají pro tento rok pod smlouvou 15 hráčů za 61,2 miliónu dolarů. Na Voráčkovi ale šetřit nechtěli.
„Neočekávali jsme pro Jakea nižší čísla,“ přiznal klubový manažer. „Věděli jsme, že to přijde. Myslím, že jde o férovou nabídku pro obě strany. Když se podíváte na současný trh, je to spravedlivé pro klub i pro Jakea.“
Voráčka objevili pro NHL zástupci Columbusu, kteří ho draftovali v roce 2007 ze 7. pozice. V týmu z Ohia odehrál tři sezóny 2008-11 a před čtyřmi lety byl vyměněn spolu s volbami v prvním a třetím kole blížícího se draftu do Philadelphie za Jeffa Cartera.
Během sedmi sezón odehrál Voráček v základní části nejprestižnější hokejové soutěže světa 531 utkání, ve kterých nasbíral 372 kanadských bodů za 124 branek a 248 přihrávek. Ve 22 zápasech play off vstřelil čtyři góly a na jedenáct dalších přihrál.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -