- Reklama -

Jaroslav Špaček: V Praze chceme Voráčka, Hudlera i Hertla

- Reklama -

Přesně za 50 dnů odstartuje hokejový šampionát, jehož pořadatelství se zhostí stejně jako před 11 lety Praha a Ostrava. Pro trenéry českého týmu to znamená nejen důkladné studium tabulek NHL, ale také zesílený kontakt s hráči. Na inspekční cestu do zámoří vyrazil na přelomu února a března asistent Vladimíra Růžičky Jaroslav Špaček.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Už nemáme v NHL 70 hráčů, ale pětadvacet nebo třicet. Dříve jsme měli hráče v prvních dvou pětkách a mohli jsme si vybírat, teď to tak není,“ řekl Špaček po svém návratu pro Český rozhlas. Většinu své cesty strávil na Floridě, s Jaromírem Jágrem se ale nesetkal. „Byl jsem tam zrovna v době výměny, navíc byl poté nemocný a nehrál,“ dodal.
Prostředí známé dovolenkové destinace není bývalému vynikajícímu bekovi cizí. V letech 1998 – 2001 si dres Panthers vyzkoušel také on.

Florida byl pro Špačka první destinací v NHL

- Reklama -

Kromě menšího výběru se česká trenérská sestava potýká také s nepříjemnými dopady posledních přestupů. Příkladem může být přesun Michala Neuvirtha z Buffala k newyorským Islanders (o zákulisí trejdu čtěte více zde), kteří letos mají nejvyšší ambice. Branku národního týmu tak bude pravděpodobně hájit gólman z Evropy.
Co se týče potenciální palebné síly mužstva, vypadá situace jinak. „Určitě počítáme s Kubou Voráčkem (Philadelphia), dál s Jirkou Hudlerem (Calgary), Tlustým, Frolíkem (oba Winnipeg), Eratem (Arizona), Michálkem (Ottawa) nebo Hertlem (San Jose),“ svěřil se Špaček. Zda se Růžičkovi a spol. plány vyplní, není jisté. Všichni zmínění hráči stále úporně bojují o play-off.

Calgary se pohybuje na hraně postupu do vyřazovacích bojů

A co David Pastrňák, který v této sezóně zaznamenal 11 bodů?
„Osobně si myslím, že šanci asi dostanou spíše starší hráči. I když David Pastrňák hraje fantasticky. Bylo by ale dobré, kdyby byl ve dvojici s Davidem Krejčím,“ prozradil Růžičkův asistent.
Jaroslav Špaček se chystá na svůj druhý šampionát, na který bude dohlížet z trenérské lavičky. Při jeho loňské premiéře v Bělorusku český celek medaili nepřivezl. Šance na reparát začíná 1. května.
Rozhovor s Jaroslavem Špačkem si můžete poslechnout zde:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -