- Reklama -

Jason Spezza: Druhá sezóna v Dallasu by měla být lepší než ta první

- Reklama -

Vypadalo to, že to má dokonale spočítané. Po jedenácti sezónách v Ottawě se rozhodl pro změnu. Vybral si Dallas, kde chtěl najít novou motivaci a pokud možno také zabojovat o Stanley Cup. Přestože Stars hodně posílili a chvílemi nehráli špatný hokej, všechno nešlo podle plánu. O to víc se Jason Spezza těšil na letošní sezónu.
„Podcenil jsem, jak velká změna to bude a loni mě to zasáhlo,“ přiznal kanadský útočník. „Na tenhle ročník jsem ještě více připravený.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V minulé sezóně nešlo jen o to, aby si našel to správné místo na ledě. Spezza se seznamoval s novými sousedy, jeho děti si zvykaly na nové spolužáky ve škole. Také nový kontrakt na 7,5 miliónu dolarů ročně znamenal určitý tlak.
„Teď jsme připraveni vítězit,“ slibuje generální manažer Jim Nill. „A Jason je naší důležitou součástí!“
Dvaatřicetiletý Spezza si myslí, že 17 gólů a 62 bodů v 82 zápasech znamenalo loni špatnou sezónu. V Ottawě zažil za těch více než deset let několik lepších. V prvních pěti duelech loni stihnul sedm bodů, pak ale přeci jen ubral a průměr bodu na zápas neudržel. Hodně měnil spoluhráče, snažil se být taky mentorem mladých hráčů, třeba Mattiasi Janmarkovi nebo Valeriji Ničuškinovi.
„Myslím, že to bude moje role také tento rok a líbí se mi to,“ svěřil se se svými plány pro tento ročník. „Jako zkušený hráč musíte být schopen pomoct s přizpůsobením mladým hráčům. O to se chci pokoušet.“
Spezza sice není přímou součástí produktivního dua Jamie Benn – Tyler Seguin, ale nastupuje s oběma na přesilovce, kde obvykle nechybí ještě Patrick Sharp a John Klingberg. Celá pětka sbírá obrovské množství bodů. Nejen přesilovka ale Dallasu pomáhá. Loni byly ještě Hvězdy zklamáním, když skončily za branami play off, letos jsou o Vánocích nejlepším týmem ligy!
„Hondě věcí se změnilo, hlavně musíme být ale víc konzistentní,“ čeká od letošní sezóny Spezza, který zatím zvládl 25 bodů (13+12) ve 35 zápasech. „Loni to bylo moc nahoru, dolů, což se nesmí opakovat. Musíme se dostat do polohy, kdy budeme každou noc vědět, jaký jsme tým.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -