- Reklama -

Jay Bouwmeester se dočkal! Triple Gold Club má nového člena

- Reklama -

Fanshop týmuKaždé play-off napíše výjimečné příběhy. Ani to letošní nebylo výjimkou. Patři mezi ně objev neznámé superstar v osobě Jordana Binningtona či Chárova neskutečná odhodlanost, když nastoupil i se zlomenou čelistí. Krásnou story ale zažil i veterán obrany Blues Jay Bouwmeester. Před sedmým finále nastoupil v dresu Blues, Panthers a Flames celkem do 1184 zápasů základní části a dalších 75 v play-off. Až nyní si ale na vizitku může připsat titul šampiona NHL.
Kapitán Alex Pietrangelo zrovna přebral trofej z rukou šéfa NHL Garyho Bettmana. Pohár zvedl nad hlavu a okamžitě s ním zamířil za klubkem svých spoluhráčů. Je pronásledovaný televizními štáby, jejichž mikrofony zachytí, co má tento obránce, jenž strávil celou svoji dosavadní kariéru v St. Louis, na srdci.

„K**va jo! Kde je Bow? Pojď sem kámo,“ křičel Pietrangelo hned poté, co poprvé v životě zvedl slavnou trofej nad hlavu. A v tu chvíli předal Stanley Cup pětatřicetiletému veteránovi. Ten se s ní velmi rychle potěšil a už ji předával dalšímu veteránovi na soupisce Bluesmanů Alexanderu Steenovi.
Bouwmeestrův úspěch je výjimečný tím, že kanadský obránce zkompletoval unikátní sbírku zlatých medailí. Jako 29. hráč v pořadí (30. pokud počítáme i jediného trenéra, kterému se to povedlo, Mika Babcocka) se zapsal do elitní společnosti, jejímiž členy jsou i Češi Jaromír Jágr s Jiřím Šlégrem. Do tzv. Triple Gold Clubu patří díky letošnímu Stanley Cupu, zlaté ze Soči v roce 2014 a dvěma zlatým medailím z let 2003 a 2004 z mistrovství světa.
Nervy neměl
Bezprostředně po triumfu ocenil Bouwmeester své spoluhráče. „Je to výjimečný tým, prošli jsme si letos mnohými úskalími. Tenhle konec… Pořádně vyzkoušel náš charakter,“ sdělil reportérovi po slavnostním předání poháru.
Jak se mu dařilo držet nervy na uzdě koncem zápasu, když věděl, že ho od jeho prvního Stanley Cupu dělí poslední minuty?
„Nebylo to těžké. Už před zápasem jsme mluvili o tom, že se musíme soustředit na přítomnost. Hrát každé střídání naplno. Ale posledních 30 vteřin bylo neskutečných, byl jsem v té chvíli na střídačce. Přesně pro takové chvíle hrajete hokej,“ dojatě shrnul své dojmy.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -