- Reklama -

Je důležité odpočinout si od hokeje, sledovat, jak vaše dítě roste a vychutnávat si plody své práce, říká Price

- Reklama -

Gólman Montrealu Carey Price si užívá letní přípravu a první krůčky dcery Liv. V dresu Canadiens bude od nové sezony nastupovat po boku útočníka Jonathana Drouina. Naopak se už nesetká s obráncem Andrejem Markovem, jenž po sedmnácti letech u Habs zamířil zpátky do Ruska.
„Trvalo mi šest let, než jsem z Markyho vypáčil slovo, ale budu ho postrádat. Doprovázel mne po celou kariéru. Včera jsem se o něm bavil s mým tátou, jak moc mě v kariéře ovlivnil, kolik toho pro mě udělal. Na ledě vždycky působil spolehlivě, mimo něj se choval profesionálně. Mám mu za co děkovat,“ ohlíží se Price na léta strávená s ruským zadákem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Staří spoluhráči odchází a noví naopak přichází. Vedení Habs přivedli v polovině června z Tampy Bay Drouina, jenž má pomoci vylepšit střeleckou produktivitu mužstva.
„Jde o dynamického ofenzivního hráče a kdykoli se vám naskytne možnost někoho takového přivést, je to příjemné. Máme spoustu nových tváří. Pokaždé když někdo sestavu doplní, tréninkový kemp je pak díky tomu osvěžující, velmi energický. Nepochybuju, že počínaje novým ročníkem do naší hry přibyde pár nových prvků a strategie, takže tréninkový kemp bude více o učení,“ myslí si Price.
Montreal na jaře padl v prvním kole play-off s New Yorkem Rangers
Embed from Getty Images
Třicetiletý maskovaný muž počátkem července podepsal nový osmiletý kontrakt za 84 milionů dolarů, jenž mu ročně zaručí příjem ve výši 10,5 milionů (viz ZDE). Nejen proto si toto léto pochvaluje. Priceovou taktikou je po skončení sezony odložení výstroje na několik měsíců, obvykle do počátku srpna, kdy končí příprava na sucho.
„Vždycky jsem věřil tomu, že mi pomůže, když si od hry odpočinu a na několik měsíců ztratím výstroj z dohledu, abych si zase po hokeji vybudoval hlad, protože na konci roku jste pěkně opotřebovaní,“ vysvětluje Price.
„Je důležité udělat si od hokeje určitý odstup, žít život, sledovat, jak vaše dítě roste a vychutnávat si plody své práce. Bylo to velmi naplňující léto, zejména díky tomu, že je Liv starší a dělá první krůčky. To jsem si moc vychutnal,“ svěřuje se olympijský vítěz z roku 2014.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -