- Reklama -

Je mi jedno, do kolika zápasů nastoupím. Chci být nejlepší, jak jen to jde, tvrdí uzdravený Luongo

- Reklama -

Brankář Floridy Panthers Roberto Luongo si kvůli poranění kyčle zachytal v uplynulé sezoně pouze v čtyřiceti zápasech. Po prodělané rehabilitaci začal osmatřicetiletý strážce tří tyčí podstupovat tréninkové martyrium, za což je velmi rád.
„Rehabilitoval jsem až do konce května, a pak mi povolili podstoupit obvyklou letní rutinu. Je dobré vrátit se zpátky k obvyklému tréninkovému programu. Tohle je můj druhý týden… Všechno je skvělé a nic mě netrápí. To je dobře,“ popisuje Luongo.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Po psychické stránce je příjemné vědět, že můžu projít důkladnou přípravnou, bez toho aniž bych měl nějaké potíže nebo abych na ně myslel. To je pro mě první velký krok poté, co jsem si v minulém roce prošel vrcholy a pády kvůli tomu, že jsem se vyrovnával se svými problémy. Je příjemné být v tomhle směru v klidu,“ doplňuje montrealský rodák.
Pro Luonga, jenž je mezi aktivními brankáři první v počtu vychytaných výher (453), nul (73) a odehraných mačů (966), sezona předčasně skončila druhého března v duelu proti Philadelphii, z něhož odstoupil po první třetině.
V čtyřiceti utkáních si připsal sedmnáct výher, patnáct proher a šest nezdarů v prodloužení/nájezdech. Průměrně inkasoval 2,68 za zápas a pochytal 91,5 procent střel.
Dvojnásobný olympijský vítěz z let 2010 a 2014 je smířený s faktem, že se v nadcházejícím ročníku bude o zápasovou porci rovnoměrně dělit s Jamesem Reimerem.
„Oba jsme schopní gólmani. Jsme jeden tým. Stejně jako Reimer chci mužstvu pomoc vyhrávat. Nasazování bude takové, jaké bude. Je mi jasné, že v osmatřiceti nemůžu chytat tolik utkání, kolik bych chtěl. Mým cílem není nastoupit do určitého počtu mačů. Chci být nejlepší, jak jen to jde každý den, ať už to dopadne jakkoli. Pokud si udržím zdraví a budu tvrdě pracovat a hrát na vysoké úrovni, ostatní už půjde samo,“ věří Luongo.
Opora Panterů má v plánu změnit tréninkový přístup, aby se tak vyhnula případnému zranění.
„Hodlám nastupovat do tréninků dříve než ostatní. Musím si udržovat nadhled, zvládnout to. Bude pro mě důležité zachovat si nadhled. V průběhu minulého roku jsem občas cítil, že jsem si ho neudržoval tak, jak jsem měl. Byla to moje chyba. Potom, čím jsem si prošel, mi je jasné, že musím zůstat silný, abych mohl dělat taková cvičení, která mi zaručí sílu ve svalech kolem kyčle. Loni se tyhle svaly začaly oslabovat a všechno se začalo napínat. Chci si být jistý, že se to už nebude opakovat,“ uzavírá Luongo.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -