- Reklama -

Je Tampa Bay bez šťávy?

- Reklama -

Lightning odehráli za poslední dva roky více hokeje než jakýkoliv jiný tým NHL. Ve finálové sérii proti Coloradu, které mělo o dost kratší cestu do finále, by se to již mohl projevovat.

„Blokování střel, slabiny, tržné rány, modřiny, zápasy každý druhý den – to je ta daň,“ uvedl trenér Bolts Jon Cooper.

Vloni se stala Tampa Bay druhou organizací v éře platového stropu, která dokázala obhájit mistrovský titul. Letos potřebovala sedm zápasů na vyřazení Toronta, čtyři na vyřazení Floridy a šest na vyřazení Rangers. Ve finále ztrácí s Avalanche 0:2.

Lightning odehráli od 1. srpna 2020 67 zápasů play-off – nejvíc ze všech týmů ve třech play-off po sobě. Kvůli pandemii se k tomu play-off 2020 začalo hrát až v létě, takže rozpis byl hustější než obvykle.

- Reklama -

I navzdory sobotní prohře 0:7 jsou odhodláni dokázat to, co se jim povedlo proti Rangers – zvrátit dvouzápasovou ztrátu.

„Jsme ve stejné situaci. A tam jsme našli na konci třetího zápasu způsob, jak vyhrát. To nám dodalo novou energii, znovu jsme se rozběhli,“ poznamenal forvard Bolts Corey Perry.

Avalanche novou energii nepotřebují. Přes první a třetí kolo prošli nejrychlejším možný způsobem, když vyřadili Predators a Oilers ve čtyřech duelech.

Colorado nemělo tolik zkušeností jako Tampa Bay, ale právě tím, že dokázalo udržovat nátlakový způsob hry, se mu podařilo o mnohem zkušenějšího soupeře frustrovat.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -