- Reklama -

Je to nová životní kapitola, říká Mika Zibanejad o stěhování do New Yorku

- Reklama -

Samotná změna klubu není pro Miku Zibanejada to nejhorší, co ho v létě potkalo. Smutnější je, že si krátce předtím, než byl z Ottawy vyměněný do New Yorku, postavil v Kanadě nový dům. Ani se v něm nestihl pořádně zabydlet a už si musí hledat nové místo k životu, úplně někde jinde.
„Pracuji na tom, abych si vzal dům s sebou,“ řekl třiadvacetiletý centr v pátek při prvním setkání s newyorskými novináři. „Nevím, jestli to bude možné, tak se radši poohlížím po něčem novém.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zibanejad byl Jezdci získán 18. července při výměně za Dericka Brassarda, ve hře byly také volby v draftu. Bývalý útočník se seznamuje s novým městem. „Je to trochu jiné,“ smál se hráč, který své první čtyři sezóny v NHL strávil v Ottawě. „Nicméně je to vzrušující start, nová kapitola v mém životě.“
Nebál se přiznat, že výměna mu v prvních dnech radost neudělala. V oblasti Island Parku v Ottawě si zrovna nechal postavit dům, který si ani neužije. „Nic, na co bych sázel,“ řekl rodák ze Stockholmu ke své vlastní výměně.
Co mu pomohlo, bylo vřelé přijetí od nových spoluhráčů. Ozval se mu kapitán Ryan McDonagh, Dan Girardi, Marc Staal, brankář Henrik Lundqvist a několik dalších. Všichni se mu ozvali buď prostřednictvím emailu, textové zprávy nebo telefonicky, aby ho uvítali mezi sebou.

„Budu to tady mít rád, New York je New York, nemůžete dostat víc,“ říká jeho nový obyvatel. „Jsem ze Stockholmu, což je velké město, vrátit se do něj bude fajn. Proti Ottawě to bude změna. Je to tady trochu hektičtější, ale stejně se mi to líbí.“
Zibanejad věří, že má ve 23 letech před sebou průlomový ročník. „Cítím, že jsem v tom stádiu kariéry, jsem na to připravený,“ říká. Jeho produktivita rostla v každé z předchozích čtyř sezón v NHL, postupně z 20 na 33, 46 a 51 bodů. U Rangers věří, že je připravený svou hru ještě povýšit.
Sám hráč nahlíží na svůj možný vzestup více způsoby. Rád by překonal loňských 51 bodů. Rád by překonal Dericka Brassarda v Ottawě, který loni nasbíral 58 bodů. Rád by nastupoval také na oslabení, zkrátka do všech herních situací.
„Zbytek je v hlavě. Zajímat se o to, proti komu hrajeme, být zbraní svého týmu. Chci si v hlavě nastavit, nejen že půjdeme daleko v play off, ale že vyhrajeme Stanley Cup. Bude to vzrušující,“ věří nová posila Rangers.
Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -