- Reklama -

Je to pro mě výjimečný zápas, říká o dnešním duelu s Washingtonem obránce Mike Green

- Reklama -

V National Hockey League už toho zažil opravdu hodně, ale úterní duel na ledě Joe Louis Areny bude pro zkušeného obránce Detroitu Mikea Greena skutečně ojedinělý. Rodák z Calgary se totiž poprvé v profesionální kariéře postaví proti svým bývalým spoluhráčům z týmu Washington Capitals. „Je to pro mě výjimečný zápas,“ říká Green.
„Strávil jsem tam dlouhou dobu a samozřejmě, že někdy je dobré změnit prostředí. Měl jsem pocit, že ve Washingtonu už trochu stagnuji. Chtěl jsem se rozvíjet a cítil jsem, že přesun do Detroitu mi může výrazně prospět. Ale nebylo to vůbec jednoduché, protože jsem měl ve Washingtonu hodně přátel a je jasné, že s některými z nich se v úterý potkám na ledě,“ vypráví a pokračuje.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nejvíce blízcí jsme si byli s Nicklasem Bäckströmem. Na cestách jsme spolu vždycky bydleli na pokoji. Když jsme byli mladí, byli jsme si hodně blízcí. Mnoho věcí jsme dělali společně. Po odchodu jsem si nejvíc chatoval právě s Nicklasem a potom s některými mladšími hráči. Dobří kluci byli Tom Wilson nebo Michael Latta.“
Capitals draftovali Greena v roce 2004 z 29. pozice. Během deseti sezón odehrál za Capitals v základní části NHL 575 duelů. Pátý nejproduktivnější obránce v historii týmu z hlavního města USA v nich nasbíral 360 bodů za 113 branek a 247 přihrávek. V 71 zápasech play off zaznamenal 9 gólů a 26 asistencí.
„Bude to zvláštní zápas, ale už jsem se přes ten odchod přenesl. Bude to víc vzrušující než cokoli jiného. Vím, jaký bojový duch vládne v jejich kabině. Většinu těch kluků znám a vím, co od nich můžu na ledě očekávat. Bude to dobrý zápas se spoustou zábavy, protože oba týmy budou chtít vyhrát,“ míní Green.
Po skončení minulé sezóny se třicetiletý Kanaďan stal jedním z nejžádanějších obránců na trhu s nechráněnými volnými hráči. Hned na začátku července se potom domluvil s Red Wings na tříleté smlouvě za 18 milionů dolarů.
Za Rudá křídla odehrál prozatím osm utkání, ve kterých přihrál na tři branky. Sedm zápasů musel vynechat kvůli zranění v horní části těla. Do hry se vrátil 8. listopadu v utkání proti Dallasu, v němž Red Wings prohráli 1:4.
„Zápas proti Washingtonu je pro nás hodně důležitý. Tentokrát se musíme ujistit, že uděláme všechno pro to, aby body zůstaly tady. Chci do toho dát všechno a vyhrát,“ hlásí odhodlaně. „Byla by to taková pěkná třešnička na dortu,“ dodává Green, jenž si v předchozím duelu proti Dallasu připsal jubilejní 250. přihrávku v NHL.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -