- Reklama -

Je to proces, řekl ke zdlouhavému rozhodování o rozšiřování ligy Bettman

- Reklama -

NHL stále neví, zda dojde k jejímu rozšíření. Na pondělním zasedání Rady guvernérů žádný konkrétní termín nepadl. Komisař Gary Bettman (na snímku) sice připustil jako možnost rozšířit ligu od sezóny 2017-18, ale nic konkrétnějšího neslíbil.
„Rada bude hlasovat v okamžiku, kdy se rozhodneme, že máme co ji předložit k hlasování,“ řekl Bettman. „To se stane, až výkonný výbor začne a skončí všechny své zprávy a bude připraven učinit nějaké doporučení. Nestanovili jsme zatím žádné datum. Nemáme žádný časový rámec.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Výkonný výbor přednášel Radě skoro tři hodiny o možnostech využití Las Vegas a Quebec City. Zpráva obsahovala obsáhlé prezentace obou trhů. Rozšíření ligy o dva týmy by dalo NHL možnost vyrovnat počet účastníků v obou konferencích. Východní je v tuto chvíli o dva kluby bohatší, což se některým fanouškům nelíbí. Jenomže Quebec leží moc na východě, aby se stal součástí Západní konference.
„Celkově se dá říct, že jsme na 99 procentech toho, co potřebujeme a chceme vědět,“ uvedl Bettman.
Až výkonný výbor skončí, měl by odstartovat debatu o tom, zda vůbec má smysl pokračovat v procesu ligového rozšiřování. Žádný časový termín pro tuto debatu však zatím nebyl určen.
„Jestli se tak stane v předvídatelné budoucnosti? Ano,“ ujistil všechny ligový šéf. „Bude to v příštích týdnech nebo příštích měsících? Možná, ale zatím nemáme datum pro příští mítink. Myslím, že prázdniny a aktuální roční období nás nutí reflektovat, co je smysluplné s ohledem na kalendář každého z nás.“
Hlavním úkolem je promyslet sestavování nových týmů. Hlavně jak proběhne rozšiřovací draft. „S tím souvisí hodně pod-bodů, kolik hráčů si budou moct staré týmy chránit, kolik se jich bude draftovat, jak to všechno ovlivní platový strop?“ vysvětloval složitost vstupu nových klubů do soutěže Gary Bettman.
„Je to několik takových věcí. To všechno, až se dostaneme za bod: ‚Chceme vůbec rozšiřovat? Jsou ty správné trhy? Jsou to ti správní uchazeči?‘ Jsme spokojení s arénami?‘ Chci říct, že ten seznam je dlouhý. Jsou to důležitá, významná obchodní rozhodnutí.“
Jedinou jistotu dal ligový komisař fanouškům, když odmítl, že by ve hře byla další města. „Četl jsem spekulace, že se všechno zpomaluje, protože se do toho chce dostat někdo další, tyto příběhy jsou absolutně nepravdivé. Všechno je to proces a týká se jen těchto dvou uchazečů,“ ujistil Bettman.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -