- Reklama -

Je to vzrušující a děsivé zároveň, říká Babcock o příchodu do Toronta

- Reklama -

Deset úspěšných sezón strávil trenér Mike Babcock v Detroitu. Přesto neváhal a sáhl po nové výzvě odejít do Toronta. Do klubu, který byl loni druhý nejhorší ve Východní konferenci a nevyhrál Stanley Cup už od roku 1967. Není divu, že z toho má smíšené pocity.
„Všechno, co je nové, je vzrušující. Na druhou stranu, abych byl zcela upřímný, trochu vás to i děsí,“ řekl dvaapadesátiletý rodák z Manitouwadge listu Toronto Sun.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V Detroitu sbíral Babcock úspěchy jak na běžícím pásu. Během jeho desetileté vlády nechyběli Red Wings ani jednou v play off, jednou Stanley Cup vyhráli (2008) a jednou prohráli ve finále (2009). Klub dovedl k 458 vítězným zápasům, to nikdo v historii Rudách křídel nedokázal.
A teď je najednou všechno pryč a bude muset o svoji reputaci bojovat s týmem, kterým v posledních letech zmítají různé problémy. Navíc přišel i o nejlepšího střelce Phila Kessela, kterého Toronto vyměnilo do Pittsburghu.
„Jakmile jsem vzal práci u Leafs, už nezáleží na tom, co jsem dosud dokázal. Nyní je důležité jedině to, co uděláme odteď,“ uvědomuje si Babcock.
Ten má být hlavním kamínkem v mozaice, kterou nově poskládal prezident Maple Leafs Brendan Shanahan, jenž přivedl i velezkušeného Lou Lamoriella na post generálního manažera.
„Já nesu zodpovědnost. Lou ji nese a také Brendan Shanahan. My jsme ti, kteří teď ponesou odpovědnost. Tak to prostě je. Teď se musíme postarat o to, aby všechno šlo tou správnou cestou, na kterou můžeme být hrdí,“ pokračoval Babcock.
S Maple Leafs podepsal v květnu osmiletý kontrakt za 50 milionů dolarů a je připravený na velkou přestavbu týmu, která může být i bolestivá.
„Patříme mezi šestici zakládajících klubů National Hockey League, ovšem poslední výsledky v lize nás neřadí k těm nejlepším. Ale budeme tam zase patřit,“ slibuje na závěr Babcock.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -