- Reklama -

Jeřábek nezaujal a míří na farmu

- Reklama -

Obránce Jakub Jeřábek putuje z prvního týmu St. Louis na farmu do San Antonia v AHL. Sedmadvacetiletý rodák z Plzně byl předtím zapsán na waiver listinu volných hráčů, z níž si jej však žádný jiný klub NHL nevybral.
Blues získali Jeřábka na konci září z Edmontonu výměnou za výběr v šestém kole draftu (čtěte ZDE). Od missourského klubu dostal příležitost pouze v jednom zápase, který se mu k tomu nevydařil. Byl u všech inkasovaných branek a navrch zapsal dvě trestné minuty.




Český reprezentant, který v minulé sezóně debutoval v NHL a působil v Montrealu a Washingtonu, má uzavřenou roční jednocestnou smlouvu na milión dolarů. Tento příjem tak má garantován i při působení v záložním celku.
V minulé sezóně odehrál Jeřábek za Canadiens 25 utkání, v nichž zaznamenal gól a tři asistence. Capitals jej posléze získali na konci února v trejdu za právo volby v draftu. Za pozdější šampióny nastoupil v základní části v 11 kláních se ziskem čtyř bodů (1+3). V play-off pak přidal dvě vystoupení s bilancí jednoho gólu.
Za Washington nenaskočil do dostatečného počtu zápasů a jeho jméno proto na Poháru chybí.
V AHL si Jeřábek zahrál už loni při angažmá v Montrealu – na farmě v Lavalu nasbíral v 17 zápasech 11 bodů za jeden gól a deset asistencí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -