- Reklama -

Ještě aspoň jeden rok! Bergeron a Krejčí podepsali ve stejný den

- Reklama -

Je to tady! Dlouho očekávaný návrat se skutečně udál. David Krejčí si po roce „odpočinku“ v české extralize znovu troufá na NHL. A vrací se do svého Bostonu, navíc ve stejný den, kdy Bruins oznámili podpis dalšího mimořádného veterána hrajícího ve středu útoku – Patrice Bergerona.

Fanoušci Bostonu se dočkali. David Krejčí si po ročním angažmá v rodné Olomouci prodlouží kariéru v NHL. Zkušený šestatřicetiletý centr podepsal s Bruins roční smlouvu na milion dolarů. Další milion a půl si může vydělat na výkonnostních bonusech.

Ve stejný den Medvědi oznámili, že v kariéře se rozhodl pokračovat i Patrice Bergeron. Sedmatřicetiletý Kanaďan stejně jako Krejčí podepsal roční smlouvu. Bergeronův základní plat je ale o 1,5 milionu za sezonu vyšší. V posledních letech po odchodu Zdena Cháry převzal kapitánské „C“.

- Reklama -

Krejčí byl v loňském roce ozdobou české extraligy, ve 51 zápasech základní části nasbíral 46 bodů. Bergeron v loňské sezoně získal již pátou Frank J. Selke Trophy za nejlépe bránícího útočníka NHL. To se ještě nikomu nepovedlo. Kromě těchto kvalit uměl přispět i ofenzivě, když si připsal 65 bodů v 73 utkáních základní části.

Poslední rok smlouvy má před sebou největší současná hvězda Bruins David Pastrňák. Pomůžou tyto dva veteránské podpisy v jeho rozhodování, zda prodloužit v univerzitním městě?

Titulní foto: Icon Sportswire

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -