- Reklama -

Ještě jeden pokus! Jumbo Joe se upsal na rok Floridě

- Reklama -

Veterán a jednička draftu roku 1997 Joe Thornton s hokejem nekončí. Dopředu jej žene touha přidat ke dvěma medailím ze Světového poháru a jedné zlaté olympijské medaili také konečně premiérový Stanley Cup. Pokusí se o to na Floridě.

Zkušený střední útočník tak bude působit ve svém čtvrté klubu v NHL. Do nejslavnější hokejové ligy světa jej draftovali bostonští Bruins, odkud se v sezoně 2005-2006 stěhoval do San Jose, kde vydržel až do sezony 2019-2020. Uplynulou sezonu odehrál za Toronto Maple Leafs. Nyní dvaačtyřicetiletý střední útočník posílil Florida Panthers.

„Vidím, jací hráči nyní na soupisce jsou, dobře jsem je sledoval v loňském roce. Moc se mi tým líbí. Imponuje mi, co zde budují a jsem rád, že toho můžu být součástí. Vše je o tom vyhrát Stanley Cup a myslím, že Panthers jsou na dobré cestě,“ řekl po podpisu ročního kontraktu Thornton.

V dresu Floridy nastoupí už do své 25. sezony v NHL. Loni za Maple Leafs získal v základní části 20 bodů ve 44 utkáních. S Pantery podepsal roční kontrakt jehož hodnota nebyla zveřejněna.

- Reklama -

Titulní foto: Icon Sportswire

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -