- Reklama -

Jevgenij Malkin ví, že může hrát lépe. Budu lepší, ujišťuje

- Reklama -

Útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin má sice na kontě 4 body (1+3) z pěti utkání, přesto není se svými výkony spokojen. Samotný Malkin na sebe klade velké nároky a ty i podle svých slov zatím nenaplnil.
„Vím, že mohu hrát lépe a také budu,“ říká ruský hokejista. „Potřebuji trochu více času, více důvěry a vrátím se zpátky.“
Z posledních dvou zápasů vyšel Malkin bodově naprázdno, což se mu v celé loňské sezóně přihodilo pouze dvakrát.
„Potřebuju tvrdě pracovat, abych byl lepší. Sezóna je dlouhá. Musím dřít zítra, každý den. Už to není snadné. Je těžké hrát. Ostatní hráči perfektně bruslí. Samozřejmě musím být rychlejší.“
Není důvod si myslet, že by se Malkin neměl v brzké době dostat na svoji obvyklou úroveň. Na úroveň, které dokáže mimo něj dosáhnout jen pár dalších.
Trenér Mike Sullivan si je vědom, že toho Malkinovi nemusí mnoho říkat, aby se zlepšoval. Stačí mu jen připomenout, aby se soustředil na ty správné věci.
„Tihle kluci jsou úžasní hráči, kteří toho pro nás hodně odehráli. Myslím, že pokud procházejí během sezóny různými výzvami a necítí se být v top formě, není potřeba jim toho moc říkat. Snažíme se jim hlavně pomoci, aby se soustředili na zlepšování a moc se netrápili tím, kolik dají gólů, jaké mají statistiky a podobnými věcmi.“ vyjádřil svůj názor trenér Penguins.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -