- Reklama -

Joe Louis Arenu nahradí hala Little Caesars

- Reklama -

Dosluhující Joe Louis Arenu, sloužící Detroitu Red Wings od roku 1979, nahradí na podzim 2017 zbrusu nová Little Caesars Arena. Ta pojme přes dvacet tisíc diváků a ponese jméno po společnosti Little Caesars, třetím největším řetězci pizzy ve Spojených státech. Jejími zakladateli a majiteli jsou Mike Ilitch se svou manželkou Marian. Ilitch je zároveň vlastníkem Rudých křídel a baseballových Tigers.
Joe Louis Arena je v současnosti spolu s Madison Square Garden jedinou halou v NHL, která nenese název po žádném sponzorovi. Od sezony 2017–18 se slavná MSG osamostatní. Společnost Little Caesars si práva na pojmenování nového detroitského domova zajistila na 20 let, za což ročně zaplatí 6,25 milionů dolarů, celkově tedy 125 milionů. Rudá křídla se budou moci pyšnit nejvýnosnější sponzorskou smlouvou ze všech týmů kanadsko-americké ligy.
„Toto sponzorství je další velkou investicí Ilitchovy společnosti v Detroitu,…. Little Caesars, Detroit Red Wings, naše komunita a moji rodiče jsou pyšní na tento den,“ prohlásil prezident a výkonný ředitel Ilitch Holdings Christopher Ilitch.


Ilitchovým ambiciózním cílem je znovu postavit Detroit na nohy poté, co v červenci 2013 vyhlásil bankrot, který se stal největším v historii země. K obnově města má pomoci i hala, která vyjde na více než 600 milionů dolarů. Bude umístěna v tzv. District Detroit, oblasti v centru města, která propojí administrativní budovy, rodinné byty, restaurace, bary, parky a velké sportovní stadiony v rozsáhlou městskou část. Tato oblast vytvoří tisíce pracovních míst a podle odhadů by městu, regionu a státu Michigan měla ročně přinášet do rozpočtu 2,1 miliardy dolarů.
Red Wings nejsou jediným týmem, který se dočká nového domova. Už na podzim tohoto roku se Edmonton Oilers přestěhují do Rogers Place (o loučení se starou halou čtěte zde). Ottawu a Calgary pak čeká stěhování v horizontu několika let. Mezitím bychom se měli dočkat nových hal v Las Vegas a Quebecu, kam se NHL s velkou pravděpodobností rozšíří (podrobnosti zde).

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -