- Reklama -

Joe Thornton odehrál play off s přetrhanými vazy v levém koleně

- Reklama -

Loni dovedl San Jose až do finále Stanley Cupu a i tentokrát se snažil udělat všechno pro to, aby Sharks poprvé ve své klubové historii dokráčeli až k vysněnému triumfu. Tohle přání se mu ale nesplní, Žraloci se rozloučili s play off už v prvním kole, ve kterém podlehli Edmontonu 2:4 na zápasy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Joe Thornton si však zaslouží velké uznání, protože v sérii proti Oilers nastupoval s velkým sebezapřením a pod injekcemi. Jeden z klíčových hráčů kalifornského celku dokázal, že bolest jde v play off National Hockey League velmi často stranou.
Sedmatřicetiletý kanadský centr odehrál čtyři zápasy proti Edmontonu s vážně zraněným levým kolenem a v pondělí ho čeká operace. Zástupce zámořských médií o tom informoval hlavní kouč San Jose Peter DeBoer.
„Ještě nikdy jsem neviděl nikoho hrát přetrženým předním zkříženým vazem a stejně poškozeným vnitřní postranním vazem,“ řekl DeBoer. „Jeho koleno v podstatě ani pořádně nedrželo pohromadě. S takovým sebezapřením jsem se nikdy nesetkal.“

Thornton si zranil koleno 2. dubna v utkání na ledě Vancouveru. Osudnou se mu stala kolize s útočníkem Canucks Michaelem Chaputem. Do sestavy Sharks se vrátil ve třetím utkání série úvodního kola play off proti Edmontonu.
„Zranění patří mezi běžné záležitosti, které musí hokejisté řešit. Byla smůla, že se to stalo zrovna v této části sezóny. Došlo k tomu tři zápasy před koncem základní části soutěže, ale v play off se s tím musíte umět vypořádat,“ míní Thornton. „Hokejisté jsou trochu jiná sorta sportovců. Pět nebo šest hráčů v každém týmu se během play off potýká s různými zdravotními neduhy, ale tak to prostě je.“
Ve čtyřech zápasech proti Oilers zaznamenal rodák z Londonu dvě asistence. V dlouhodobé části letošního ročníku nastoupil v 79 zápasech, do statistik si v nich připsal 50 bodů za sedm branek 43 přihrávek. Po sezóně mu vyprší tříletý kontrakt s ročním příjem 6,750 miliónu a od 1. července se může stát nechráněným volným hráčem.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -