- Reklama -

Johansen se v Nashvillu rychle aklimatizoval

- Reklama -

Od výměny z Columbusu, která proběhla 6. ledna, si Ryan Johansen v novém působišti v Nashvillu udržuje průměr bod na zápas. Chcete-li přesná čísla, v deseti utkáních zaznamenal tři branky a sedm asistencí. To je o něco lepší bilance, než jakou měl u Modrokabátníků.
V prvních pěti startech vyšel naprázdno pouze jednou, ale na výsledcích mužstva se jeho produktivita bohužel neprojevovala. Teď ale Predátoři čtyřikrát po sobě zvítězili a vrátili se na pozice zaručující postup do play off. Na výhře 4:1 nad Winnipegem z předminulého čtvrtka, která úspěšnou sérii odstartovala, se 23letý centr podílel dvěma góly.
„Od té doby, co sem přišel, odvádí dobrou práci,“ pochvaluje si kouč Peter Laviolette. „Uplatňuje svoji urostlou postavu a šikovnost, pomáhá v přesilovkách i při hře pěti proti pěti. Tenhle trejd se povedl.“
Opačným směrem před měsícem mířil obránce Seth Jones. Když se oba hokejisté přesouvali za novou výzvou, došlo ke kuriózní situaci, protože se osobně potkali na letišti.
„Jsme docela dobří kamarádi, ale v první chvíli jsme se cítili nepříjemně. Nakonec jsme se začali smát a říkali jsme si, jak je svět bláznivý. Hodinu a půl jsme potom courali spolu a dobře si popovídali. Teď jsme oba v nových klubech a dostáváme novou příležitost,“ líčí Johansen příhodu z cesty do města v Tennessee.
Trenér Laviolette litoval ztráty talentovaného zadáka, ale uznává, že byla nutná pro vylepšení sestavy Predators.
„V Sethovi jsme se museli vzdát dobrého hráče, ale dostali jsme výměnou hokejistu, o němž si myslíme, že jsme ho opravdu potřebovali. Víc než co jiného naplňuje Ryan naši představu o typickém centru pro první útok. Díky výměně ožil. Je na novém místě, v novém prostředí, dostává novou příležitost,“ připomene Laviolette, proč jeho klub usiloval o čtvrtého muže draftu 2010.
Johansen už si docela porozuměl s Jamesem Nealem, který nastupuje po jeho pravém boku. Účastník Utkání hvězd po příchodu nového parťáka zaznamenal tři góly a stejný počet asistencí.
„Ryan je velice talentovaný mladý hráč. Dodal nám ofenzivní sílu, kterou jsme potřebovali,“ říká bývalý hokejista Dallasu a Pittsburghu. „Také jsem zažil, jaké to je, když přecházíte do jiného klubu. Je to těžké, ale on dostal brzy příležitost při přesilovce a hned se mu podařilo skórovat, díky tomu se mu vrátila sebedůvěra.“
Johansenovi stačilo 8. ledna při premiéře v novém dresu jen dvě a půl minuty, aby překonal coloradského Semjona Varlamova. Zvládl to během druhého střídání, 28 sekund poté, co Predátoři zahájili početní výhodu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -