- Reklama -

Klingberga nejspíše čeká trejd. Kam by mohl zamířit?

- Reklama -

Devětadvacetiletý zadák John Klingberg obléká zelenou barvu Dallasu už od sezony 2014/2015. V NHL rodák z Göteborgu dosud neoblékal jiný dres. To se však brzy může změnit.

Švédský obránce podle zpráv sice nepožádal vedení Stars bezprostředně o trejd. Defenziva Dallasu se ale podle všeho vydává jiným směrem – v uplynulých dvou letech Stars prodloužili kontrakty finským obráncům Esu Lindellovi (šest let, 5,8 milionů ročně) a Miro Heiskanenovi (osm let, 8,45 milionů dolarů ročně) a v létě podepsali veterána Ryana Sutera (čtyři roky, 3,65 milionů dolarů ročně).

Klingbergovi tak připadá, že se svými 4,25 miliony dolarů je nedoceněný a vzhledem k podpisům popsaným výše, může se stát, že Stars nebudou mít dostatečný prostor pod platovým stropem, aby mu splnili jeho platové požadavky. Navíc je frustrovaný, že s ním vedení klubu ani nezačalo jednat o možné nabídce na další působení. Švédský obránce prý vyhlíží nabídku ve výši okolo osmi milionů dolarů ročně.

Devětadvacetiletý Švéd tak s největší pravděpodobností okusí volný trh po sezoně. Stars se tak nejspíše zbaví švédského beka před březnovou uzávěrkou přestupů.

- Reklama -

Do Caroliny za Nečase?

Pokud se budeme bavit o případu, že by Klingberg přestupoval jako vylepšení kádru vyloženě před nadcházejícím play-off, je podle Ryana Dixona ze stanice Sportsnet nejreálnější, že po něm sáhnou Carolina Hurricanes. Cena by však byla velká, vzhledem k tomu, že Carolina už nemá vysoké volby v draftu, které jsou v podobných druzích výměn častou protihodnotou. Na řadu by tak musely přijít dvě naděje. Dixon prorokuje, že v takovém případě by se jednalo o Martina Nečase a Ryana Suzukiho. Hurikáni by tak zpevnili svoji defenzivu před play-off.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -