- Reklama -

Jonathan Toews: Příští rok chci opět hrát za Blackhawks

- Reklama -

Mr. Serious, jak se přezdívá kapitánovi Chicaga Blackhawks Jonathanu Toewsovi, si musel dát od ledního hokeje roční přestávku. Stopku mu vystavilo autoimunitní onemocnění. Nyní však vítěz tří Stanley Cupů a dvou olympiád hlásí: „Jsem připravený se vrátit na led“.

Toews svoji kariéru musel přerušit kvůli záhadnému onemocnění loni v prosinci. Vynechal kvůli němu celý uplynulý ročník. Naštěstí se nepotvrdily ty nejhorší předpoklady a kapitán Černých Jestřábů se od příštího ročníku vrátí na kluziště NHL.

„Myslím, že se nakupila velká spousta věcí a moje tělo se prostě rozsypalo. Nedokázal jsem se z ničeho zotavit, moje tělo reagovalo negativně na jakoukoliv aktivitu nebo hladinu stresu,“ nechal se slyšet třiatřicetiletý útočník.

„Zabralo to nějaký čas. Bylo to velmi frustrující a vyčerpávající. Nikdo pořádně nevěděl, kdy bude vše opět v pořádku. Naštěstí mi pomohli lidé kolem mě. Hodně jsem se naučil o tom, čemu všemu jsem vystavil své tělo v průběhu let,“ doplnil Toews.

- Reklama -

Ve zkrácené sezoně 2019-2020 nasbíral Jonathan Toews 60 bodů v 70 zápasech, dalších devět přidal ve stejném počtu utkání v play-off.

„Mnoho lidí jsem vyděsil, spousta z nich si myslela, že je to mnohem vážnější, než se nakonec ukázalo. Já jsem však od začátku měl v hlavě víru, že se z toho dostanu. Že musím vytrvat, ale že to nakonec přejde,“ vyznal se zkušený Kanaďan.

Nyní se už však vrací k hokejovému tréninku. Bruslí na ledě v tréninkovém komplexu Chicaga.

„Byla to opravdu dlouhá doba. Ani v dětství jsem nebyl takhle dlouho bez ledu. Je skvělé být zpátky, pomalu ale jistě si zvykám na každodenní rutinu. Je to skvělý pocit,“ zakončil optimisticky lídr kabiny Blackhawks.

Titulní foto: Icon Sportswire

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -