- Reklama -

Jsem paličatý chlap a upřímné názory mi ublížily, říká o vyhazovu z Floridy Gerard Gallant

- Reklama -

Florida rozjela vlnu a teď ji těžko zastavuje. Podivné léto s mnoha změnami v sestavě i ve vedení umocňuje nevydařený vstup do sezóny. Vše zakončuje vyhazov trenéra Gerarda Gallanta. „Rozhodně jsem byl překvapen všemi těmi změnami v klubu,“ otevírá Gallant, který byl loni nominovaný na trofej pro nejlepšího trenéra NHL.
Diskutuje se o střetu tradičního trénování a nových statistik a analýz. Právě ty prý stály za jeho propuštěním. Obě strany toto ale dementují. „Bylo to více o rozkolu ve filozofii našeho klubu,“ řekl generální manažer a nynější kouč Tom Rowe.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nebyl jsem vyhozen kvůli analýzám. Miloval jsem trénování Panthers a jsem paličatý chlap. Možná jsem řekl víc, než jsem měl. Asi jsem dal až příliš najevo svůj názor. Když se mě zeptali na názor, upřímně jsem odpověděl a to mi kolikrát moc nepomohlo. Nebyla to odpověď, kterou chtěli slyšet. Analýzy a statistiky jsou rozhodně součástí trénování. Není to ale všechno. Odvádím svou práci a analýzy mi pomohou z 30 %, ať už jim dáváte jakýkoliv prostor. Musíte umět trénovat. Se správnými informacemi musíte dobře pracovat,“ vysvětluje Gallant.
Z veřejného vystupování je všem jasné, že Gallant se nebojí dát najevo své emoce. Problémem podle něj byla i fyzická zdatnost jeho někdejších svěřenců. V týmu jednoduše nebylo dost hráčů, kteří by zastali tvrdou práci. „Přemýšlíte o tom, co se vašemu týmu může stát. Je frustrující vidět, že ani pod vlastní střechou nemůžeme odpovědět na tvrdou hru,“ neskrývá rozhořčení třiapadesátiletý rodák ze Summerside.


„Chtěli jsme vylepšit náš tým, přidat mu rychlost, sílu do útoku. S Gallantem jsme o tom mluvili, chtěl přidat na váze. A my jsme se rozhodli jít jiným směrem,“ poukazuje na rozkol Tom Rowe.
„Hledáme cestu do dalšího play off, chceme přinést Stanley Cup na jih Floridy a věříme, že k tomu potřebujeme nové vedení. Okamžitě,“ vyjádřil se na stránky Panthers vlastník klubu Vincent Viola.
Gallant je jediným trenérem vyhozeným v této sezoně. Zatím. „Je to dobrá věc. Nesedím a nedoufám, že někoho vyhodí, abych dostal práci někde jinde. Ono něco přijde dřív nebo později. Když mě propustili, na další dva tři dny jsem dostal neuvěřitelnou podporu od lidí z ligy, trenérů, generálních manažerů. Bylo to opravdu hezké. Když se vám tohle stane, víte, že to bude těžké. A tak jsem slýchal hodně podpory od kamarádů. Říkali mi, abych si byl jistý, že je to správná věc. Že jsem pro Floridu odvedl velký kus práce. Ale nedoufám, že teď někoho vyhodí. Všichni jsme trenéři, dobří přátelé a známe se,“ vyjadřuje se k pár dnům po vyhazovu Gallant, který poté strávil krátkou dovolenou v Německu.
„Jeli jsme za dcerou a vnukem, zeť hraje hokej v Německu. Bylo to tam úžasné. Teď už jsem ale zpátky. Posledních pár zápasů jsem sledoval, abych byl v obraze. Je to dobré,“ ukončuje upřímně Gerard Gallant.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -