- Reklama -

Jsem zklamaný, svěřil se vyhozený Gallant

- Reklama -

Fanshop týmu
Stejně jako celý hokejový svět byl ze svého vyhazovu překvapený i samotný Gerard Gallant. 56letý Kanaďan k tomu netají, že jej rozhodnutí Vegas zklamalo.
„Byl jsem zklamaný a překvapený, ale rozumím hokejovému byznysu a vím, že někdy jsou změny zapotřebí. Věřím, že to bylo těžké i pro ně, ale tak to v hokeji chodí,“ řekl Gallant Jasonu Simmondsovi z deníku Journal Pioneer.
„Byl jsem nominován na Utkání hvězd, byli jsme na prvním místě v naší divizu a potom se věci zvrtly a prohráli jsme čtyři zápasy za sebou. Udělali rozhodnutí, které mě nepotěšilo..Musím jít ale dále,“ dodal kouč.
Gallant byl prvním trenérem v historii Golden Knights a hned v inaugurační sezóně mančaft dovedl až do finále Stanley Cupu, kde jeho Rytíři padli s Ovečkinovou partou.
„První ročník byl magický. Kdybychom ho zakončili ziskem Poháru, tak by to bylo neskutečné. Druhý rok byl také dobrý. Dostali jsme se do play-off a tvrdě bojovali. Až do chvíle vyhození jsem byl ve Vegas dva a půl roku skutečně šťastný. Je to dobrá organizace a dobrý tým,“ doplnil někdejší lodivod Floridy a Columbusu.
Gallant se nakonec nezúčastní ani vzpomínaného All-Star Game, v němž ho nahradí Rick Tocchet z Arizony. Liga mu v tomto ponechala volné ruce.
„Povídal jsem si o tom s vedením NHL a oni to nechali na mě. Necítíl jsem se dobře tam jít a tak jsem jim řekl, že to radši vynechám,“ prozradil rodák z Ostrova Prince Eduarda.
A kam povedou jeho kroky nyní?
„Jsem daleko od toho, abych skončil. Koučování si užívám. Pokud přijde příležitost, určitě se po ní poohlídnu,“ prozradil Gallant, který se stal sedmým koučem v této sezóně NHL zbaveným svého místa.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -