- Reklama -

Jsme nadšení, tvrdí Duchene s Landeskogem. Oba zůstávají v Coloradu

- Reklama -

Před středeční uzávěrkou přestupů byli Colorado Avalanche jedním z nejsledovanějších klubů. Generální manažer Joe Sakic podle očekávání vyměnil veterána Jaromea Iginlu, další dva borci, kteří byli již dlouho dopředu součástí přestupových spekulací, však zůstali pod Skalistými horami. Kanadský útočník Matt Duchene i švédský kapitán týmu Gabriel Landeskog nakonec působiště nezměnili.
Přestože se jedná o velmi žádané hráče a vedení klubu bylo ochotno je poslat jinam, žádná nabídka nebyla natolik zajímavá, aby na ni Sakic kývl. „Nemusím dělat žádné zásadní tahy. Mám rád své hráče. Vždy jsem tvrdil, že pokud bude nějaká možnost, jak z dlouhodobého hlediska vylepšit naši organizaci, zvážíme ji,“ řekl Joe Sakic na středeční tiskové konferenci.
O výměně obou forvardů se spekulovalo několik týdnů dopředu a našla se spousta fanoušků jiných klubů, kteří už se těšili na nové posily a snili o jejich příchodu. Oba hráči byli se situací srozuměni a čekali, jak se situaci vyvine. Nakonec si oba mohli oddechnout. Dvojice totiž jednoznačně preferovala setrvání v Denveru.
„Bylo to divné. Jména prakticky všech kluků se objevovala v přestupových spekulacích,“ vyjádřil se Gabriel Landeskog, který také potvrdil, že výsledek přestupní uzávěrky přivítal s úlevou. „Ano, je to tak. Chci tu zůstat hodně dlouho a jsem šťastný, že po dnešní třetí hodině odpoledne tu pořád ještě jsem,“ říkal po středečním tréninku. „Nyní se můžeme soustředit na to, jak být lepším týmem, a musíme se připravit na příští sezónu,“ dodal.


Stejně to byl pro hráče podivný den. V autobuse cestou na trénink už chyběl oblíbený Jarome Iginla, a zatímco ostatní se rozcvičovali před tréninkem fotbálkem, zazvonil telefon dalšímu z nich. Útočník Andreas Martinsen se dozvěděl, že jej klub vyměnil do Montrealu za Svena Andrighetta.V klidu ovšem nemohli být ani ostatní, vždyť Sakic nedávno jmenoval pouze tři hráče, které v žádném případě nevymění. Těmi hráči byli Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen a Tyson Jost.
Pokud jde o Landeskoga s Duchenem, Sakic připustil, že nějaké hovory s ostatními generálními manažery proběhly, konkrétní být ale nechtěl. Ani nenaznačil, se kterými týmy jednal a jak blízko či daleko k dohodě nakonec bylo.
„Jsem rád, že už je to za námi. Je fajn, že se konečně můžeme pohnout dopředu. Nevím, co se stane v létě, ale ten most překročíme, až k němu dojdeme,“ ulevil si také Matt Duchene.„Bral jsem to den po dni. Dlužil jsem to tomuto týmu, abych byl každý den maximálně přítomen, jak fyzicky, tak i duchem. A o to jsem se snažil. Ve volných dnech, když sedíte doma a slyšíte něco z televize nebo něco zahlédnete na Twitteru, možná nad tím začnete trochu přemýšlet. Jakmile ale přijdu na zimák a mám kolem sebe tyhle kluky, jsem nadšený,“ ujišťuje Duchene, že se snažil maximálně soustředit na tým.


Avalanche už sezónu dohrají jen z povinnosti, jsou totiž beznadějně nejhorším týmem celé ligy a již dlouho je jasné, že se jich play-off týkat nebude. Veškerá pozornost je tedy upřena na budoucnost. Jak Duchene, tak Landeskog jsou i nadále součástí budoucích plánů klubu, nebo přinejmenším zůstali součástí jeho přítomnosti. Švéd má kontrakt na další čtyři roky se stropovou zátěží přes 5 a půl milionu dolarů, Kanaďan je podepsán na další dva roky s cap hitem 6 milionů.
Avalanche budou chtít na tuhle zpackanou sezónu co nejdříve zapomenout. Sakic bude mít v létě ještě hodně práce, aby tým vylepšil. „Uděláme to, co bude pro náš klub nejlepší z dlouhodobého pohledu. Chceme být mladší, na to se v létě zaměříme. Udělali jsme si nějaké místo pod platovým stropem a budeme chtít dodat našemu týmu mládí a rychlost,“ nastínil generální manažer své plány.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -