- Reklama -

Juolevi podepsal nováčkovskou smlouvu s Canucks

- Reklama -

Mladý hokejový obránce Olli Juolevi, který byl pětkou letošního vstupního draftu National Hockey League v Buffalu, podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Vancouverem. Finanční podmínky kontraktu nebyly prozatím zveřejněny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to talentovaný všestranný obránce s obrovským citem pro hru, jenž bude velkou součástí budoucnosti naší organizace,“ komentoval podpis smlouvy s nadaným mladíkem generální manažer Vancouveru Jim Benning.
Osmnáctiletý Fin strávil minulou sezónu v juniorské Ontario Hockey League, kde hájil barvy týmu London Knights a pomohl mu vyhrát Memorial Cup. V 57 zápasech si připsal 42 bodů za 9 gólů a 33 asistencí. V play off nastoupil v 18 utkáních, zaznamenal v nich tři branky a jedenáct přihrávek.
„Olli má za sebou mimořádně úspěšný rok, ve kterém získal Memorial Cup i zlatou medaili z mistrovství světa dvacetiletých. Těšíme se na jeho další výkonnostní růst a na jeho boj o NHL v našem tréninkovém kempu,“ řekl Benning.
Na juniorském šampionátu v Helsinkách odehrál Juolevi sedm utkání. K triumfu hokejistů ze země tisíce jezer přispěl devíti body a všechny za asistence. Svými výkony si řekl o nominaci do All-Star týmu turnaje.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -