- Reklama -

Jussi Jokinen si plácl s Edmontonem

- Reklama -

Good bye, Sunrise! Finský hokejista Jussi Jokinen opouští Floridu a další starty v National Hockey League si připíše v dresu Edmontonu. Čtyřiatřicetiletý útočník podepsal s vedením kanadského celku roční smlouvu na 1,1 miliónu dolarů.
V organizaci Oilers se majitel hned několika medailí z olympijských her (stříbro 2006, bronz 2014) a mistrovství světa (stříbro 2016, bronz 2006 a 2008) potká s krajany Jessem Puljujärvim a Iiro Pakarinenem. S prvně jmenovaným se Jokinen velice dobře zná.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Trénuji s Jessem v létě už tři roky. Vím o něm všechno, znám jeho potenciál. Stále je to mladý kluk (19 let), který se teprve učí, jak se stát platným hráčem v NHL. Doufám, že mu v tom budu schopný pomoct,“ přeje si Jokinen.
V minulém ročníku NHL odehrál Jokinen za Floridu 69 utkání, nasbíral v nich 28 bodů za 11 branek a 17 přihrávek. Po jeho skončení se ho však klub rozhodl vyplatit ze smlouvy pro nadcházející sezónu (4 mil. USD) a uvolnit ze svých služeb. Na začátku července se tak stal nechráněným volným hráčem.
„Jussi byl vynikajícím mentorem pro naše mladé hráče,“ chválí rodáka z Kalajoki generální manažer Floridy Dale Tallon. „Je to univerzální útočník a jeden z nejelegantnějších hráčů soutěže,“ nešetří komplimenty na jeho adresu šestašedesátiletý Kanaďan.

Do nejprestižnější hokejové soutěže světa vstoupil Joklinen v ročníku 2005-06 v dresu Dallasu. Hvězdy si ho vybraly v šestém kole draftu 2001 jako celkově 192. hráče v pořadí. Ve své premiérové sezóně odehrál 81 zápasů, ve kterých nasbíral 55 kanadských bodů (17+38), což byl na nováčka velice solidní výkon.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Později působil i v Tampě Bay, Carolině, Pittsburghu a na Floridě, padesátibodovou hranici překonal celkem pětkrát. Během dvanáctileté kariéry odehrál v základní části soutěže 891 zápasů, ve kterých nastřádal 546 bodů za 186 branek a 360 přihrávek. V 54 utkáních play off zaznamenal 17 gólů a 15 asistencí.
„Z dvanácti sezón v této lize jsem jich šest odehrál na levém křidle, tři ve středu útoku a tři na pravém křídle. Vyhovuje mi každá pozice, na které mě tým potřebuje,“ uzavírá vyhlášený specialista na nájezdy.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -