- Reklama -

Justin Williams podepsal dvouletý kontrakt s Washingtonem

- Reklama -

Kanadský útočník Justin Williams podepsal dvouletou smlouvu na 6,5 miliónu dolarů s Washingtonem Capitals. Třiatřicetiletý rodák z Cobourg, jenž v dětství zbožňoval hru Waynea Gretzkyho nebo Sergeje Fjodorova, si v každé sezóně vydělá 3,25 miliónu USD.
„Justin je osvědčený vítěz, který bude skvělým přírůstkem do našeho týmu. Považovali jsme za důležité doplnit náš tým o někoho jeho kalibru, výborného hráče a zkušeného lídra,“ uvedl na adresu dvojnásobného mistra světa (2004, 2007) generální manažer Caps Brian MacLellan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před příchodem do klubu z hlavního města Spojených států amerických působil Williams ve Philadelphii, Carolině a Los Angeles. Výluku NHL v ročníku 2004-05 strávil ve švédském celku Luleå HF (49 utkání, 14+18).
V základní části NHL odehrál 918 utkání, ve kterých zaznamenal 582 bodů za 227 branek a 355 přihrávek. Ve 115 zápasech play off vstřelil 38 gólů a u dalších 48 asistoval. Justin Williams je trojnásobný šampión Stanley Cupu, v roce 2006 triumfoval s Carolinou, v letech 2012 a 2014 se mu povedlo vyhrát slavný pohár v dresu Los Angeles (2012, 2014).
Loni dokonce obdržel Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off NHL a dočkal se tak první individuální ceny v kariéře. Williams byl tehdy se sedmi body (2+5) z pěti utkání nejproduktivnějším hráčem finálové série proti NY Rangers. Celkem nasbíral 25 bodů ve 26 záoasech a v tabulce produktivity obsadil třetí příčku za spoluhráči Anžem Kopitarem a Jeffem Carterem.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -