- Reklama -

Kadri hattrickem zkomplikoval život Floridě. Jágr jednou nahrával

- Reklama -

O víkendu sestřelila Florida v důležitém vzájemném zápase lokálního rivala Tampu Bay (5:2), se kterou současně svádí boj o první místo v Atlantické divizi. O pár dnů později nestačil tým Panthers na Toronto, které je ve stejné divizi beznadějně poslední. Panteři drželi s hosty z Kanady krok jen do poloviny zápasu, pak rozjel svůj galavečer Nazem Kadri (na snímku), který jim nastřílel hattrick.
Florida má dál 93 bodů, stejně jako Blesky z Tampy Bay, obě mužstva mají v tuto chvíli odehráno stejně utkání. Do konce základní části jim zbývá odehrát šest duelů, třetí Boston (88) má o pět bodů méně.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hrdina večera Nazem Kadri rozhodně neprožívá bůhvíjak povedené období. V posledních čtrnácti utkáních vstřelil jen dva góly, oba minulý týden proti Anaheimu. O své hře ale nepochyboval.
„To je na NHL krásné, že dostanete šanci obnovit si sebevědomí poměrně rychle,“ řekl střelec Maple Leafs. „Hlavně tyhle zápasy ve dvou dnech jsou někdy velkou výzvou, zvlášť proti dvěma dobrým floridským týmům,“ dodal k faktu, že Toronto v pondělí prohrálo s Tampou 0:3 a o den později porazilo Pantery 5:2.
Kadri dal svůj patnáctý gól v sezóně ve 31. minutě, kdy zdařilou dorážkou nasměroval svůj tým do vedení. Gól padl v přesilovce. V početní výhodě přišel i druhý Kadriho zásah z 39. minuty, kdy si počkal, na levém kruhu si přehodil puk na bekhend a prostřelil Roberta Luonga. Třetí hattrick kariéry v NHL zkompletoval v závěru při hře domácích bez brankáře.

Toronto vlastně nedalo žádný z pěti gólů v klasické hře pět na pět. Skóre otevíral v oslabení Michael Grabner. Po dvou trefách Kadriho přidal třetí zásah v přesilovce Pierre Alexandre Parenteau. Poslední gól padl při hře pěti proti šesti hráčům domácích.
„Přesilovky nám dneska vycházely,“ pochvaloval si Parenteau, který vstřelil v úterý 100. gól v NHL. „Dobře jsme se pohybovali, byly tam dobré nápady. Přesilovka měla v naší hře dnes opravdu významnou roli.“
Domácí vstřelili jen dva góly, při prvním asistoval Jaromír Jágr. Další Barkovovu přihrávku uklidil do sítě Jonathan Huberdeau, který tak 16. gólem v sezóně zaznamenal své nové osobní střelecké maximum v NHL. V 52. minutě přidal druhou trefu Greg McKegg.
Trenér Gerard Gallant však nemohl být spokojený. „Jejich speciální formace byly dnes vynikající. Dali pěkné góly, zato my nevypadali dobře. Nepředváděli jsme svou nejlepší hru. Ve hře pět na pět jsme byli po většinu času dobří, ale naše speciální formace hrály špatně.“

- Reklama -


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -