- Reklama -

Kadrimu nabídli smlouvu jen na rok

- Reklama -

Nazem Kadri je v současnosti zřejmě nejkontroverznější postavou Maple Leafs, což se projevilo i při jednáních o nové smlouvě. Útočníkovi, kterému vypršel „přemosťovací“ dvouletý kontrakt za 5,8 mil. dolarů, nabídlo Toronto znovu jen krátkodobou smlouvu. Rodák z ontarijského Londonu si v příští sezóně vydělá 4,1 miliónu dolarů a po jejím skončení bude stále ještě chráněným volným hráčem, takže jeho práva budou v držení kanadského klubu.
Po 50bodové sezóně 2013-14 zaznamenal v posledním ročníku pouze 39 bodů, pořád to ale stačilo na čtvrté místo v týmové produktivitě. Možná by dosáhl lepších výkonů, nebýt  skutečnosti, že dvakrát kvůli svému chování vypadl ze sestavy Javorových listů. V polovině března mu klub vyměřil třízápasový distanc kvůli pozdnímu příchodu na trénink a dalším prohřeškům proti disciplíně, takřka vzápětí následovala čtyřzápasová suspendace ze strany NHL za zákrok na edmontonského Matta Frasera.


Letošní prohřešky Nazema Kadriho:


„Máme rádi Nazema Kadriho a spoluhráči ho mají rádi taky. Očekáváme od něj určitou míru profesionality, je čas nasměrovat ho k lepším rozhodnutím. Tohle je tým s historií, on spěje do bodu, kdy musí dospět. Je mu 24 let. Tohle není věc, kde bychom cítili, že mu pomůže zamést celou věc pod koberec,“ komentoval tehdy situaci prezident Maple Leafs Brendan Shanahan.
Po výměně Phila Kessela do Pittsburghu by měl Kadri patřit k hlavním tahounům ofenzívy Toronta. Pokud jsou pravdivé spekulace o odchodu Tylera Bozaka, stane se z Kadriho zřejmě vedoucí první útočné formace. Na tomto postu bude mít dost příležitostí přesvědčit nového trenéra Mikea Babcocka i zatím neznámého příštího generálního manažera kanadského klubu, že příští smlouva už má mít hvězdné parametry nejen z hlediska finančního, ale i svojí délkou.
Na soupisce Javorových listů jsou ještě dva hráči, kterým 1. července vypršely smlouvy a stali se volnými agenty s omezením – brankář Jonathan Bernier a slovenský obránce Martin Marinčin, kterého Leafs získali při draftu z Edmontonu výměnou za Brada Rosse a volbu ve čtvrtém kole.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -