- Reklama -

Kam by mohl zamířit Ilja Kovalčuk? Pět nejžhavějších kandidátů na podpis ruské hvězdy

- Reklama -

Ruský snajpr Ilja Kovalčuk má během olympijského turnaje co dokazovat.
Během léta se čtyřiatřicetiletý veterán stane neomezeně volným hráčem. Již s předstihem dal jasně najevo, že má zájem o návrat do NHL, ale zajímavé nabídky jistě obdrží i od klubů z ruské soutěže.
Zde je seznam pěti týmů National Hockey League, které jsou nejpravděpodobnějším místem dalšího působení bývalého hráče New Jersey.

5. New Jersey Devils

Jistě by bylo velkou chybou, kdyby Devils dali od Kovalčuka ruce pryč poté, co je v sezóně 2012/13 neslavně opustil a odešel hrát do KHL. Nyní se jedná o úplně jiný tým a vzájemná spolupráce by mohla prospívat oběma stranám.
New Jersey se nyní nachází na postupovém místě do playoff a bude snažit si tuto pozici i nadále udržet. Kovalčuk by mohl do týmu skvěle zapadnout po bok Taylora Halla a Nica Hischiera. Klub má pod smlouvou hned 17 hráčů i na sezónu 2018/19 a může si dovolit splnit nároky rodáka z Tveru.

4. San Jose Sharks

Kovalčuk by jistě bez problému zapadl i do sestavy Žraloků, kteří stále lační po prvním Stanley Cupu v historii klubu.
Sharks mají aktuálně třetí nejlepší přesilovku v lize, a ačkoli tato jejich stránka nepotřebuje vylepšení, představte si úderné komando ve složení Logan Couture, Joe Pavelski, Brent Burns a Ilya Kovalčuk.
Obě strany mají stejný cíl a obě jistě budou zvažovat možnost vzájemné spolupráce.

3. Vegas Golden Knights

Nikdo neočekával, že Vegas prožijí tak povedenou sezónu. Pokud jejich úspěch neopadne, budou ideální destinací pro příchod ruského bohatýra. Na rozdíl od ostatních čtyř týmů v tomto seznamu, budou mít Golden Knights dostatek místa pod platovým stropem na to, aby Kovalčukovi nabídli velmi lukrativní smlouvu.
Jonathan Marchessault, David Perron, William Karlsson, a Reilly Smith patří k nejpříjemnějším překvapením tohoto ročníku, když dokázali vytvářet spousty úspěšných ofenzivních akcí spolu s veteránem Jamesem Nealem, od kterého se očekávalo, že bude nejlepším hráčem týmu. Spolu s Kovalčukem by útok Vegas patřil k postrachům celé ligy.
S vidinou lukrativní smlouvy a bohatého nočního života by mohl Kovalčuk zamířit právě sem.

- Reklama -

2. Los Angeles Kings

Zkušený tým, který ví, jaké to je vyhrát Stanley Cup, se snaží o znovunabití své síly. Mimo to se snaží přivést ofenzivní zbraň a tak by se Kovalčuk mohl v sezóně 2018/19 oblékat do dresu černé, bílé a stříbrné barvy.
Přesilovka Kings se nachází až na 19. pozici v rámci celé ligy a blesková střela ruského veterána by ji jistě pozvedla na vyšší úroveň. Kromě Anžeho Kopitara, nemá žádný z útočníků v týmu více než 40 bodů. Kovalčuk by tak mohl být potřebným oživením.
Kovalčukova touha po vítězství ve Stanley Cupu ho pohání k návratu do zámoří a několik dalších týmů mu může nabídnout lepší podmínky i vyhlídky do budoucnosti. GM Rob Blake tak bude mít spoustu práce.

1. Winnipeg Jets

Byl by to pohádkový návrat pokud by Kovalčuk zavítal zpět do organizace, ve které začínal svoji kariéru. Winnipeg se nyní mění v kandidáta na Stanley Cup a góly ruského střelce by jistě přišly vhod.
Představme si přesilovkové souhry Kovalčuka s Patrikem Lainem. Taková kombinace by jistě budila ze spaní nejednoho brankáře. Zkušený forvard by mohl nahradit Mathieua Parreaulta v elitní formaci a pozvednout výkony Marka Scheifeleho a Blakea Wheelera.
Angažování ruské hvězdy by bylo z pohledu Winnipegu proveditelné i rozumné. GM Kevin Cheveldayoff jistě bedlivě pozoruje Kovalčuka a jeho výkony na olympijském turnaji.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -