- Reklama -

Kanada hladce přejela Američany. Ty opustil Larkin

- Reklama -

Kanada porazila v závěrečném zápase základní části mistrovství světa Spojené státy 3:0 a s 18 body opanovala košickou skupinu A. Ve čtvrtfinále ji čeká Švýcarsko, nejslabší postupující celek z Bratislavy. Američané narazí ze čtvrté pozice na Rusko.
Gólman Matt Murray zastavil v úterním utkání všech 28 střel a zamotal hlavu trenérovi Alainu Vigneaultovi, který má k dispozici ještě brankáře Cartera Harta. Ten ve třech duelech zaznamenal úspěšnost 96,4 %. Kdo se postaví do brány v play-off, zatím není jasné.


Mezi kanadské střelce se zapsali Pierre-Luc Dubois, Kyle Turris a Jared McCann.
USA se kromě prohry potýká také se ztrátou útočníka Red Wings Dylana Larkina, který během bitvy se severoamerickým rivalem obdržel ránu pukem do citlivých míst. Po zásahu se svíjel v bolestech na lavičce, aby po chvíli odešel do kabin.


V „české“ skupině se Rusko před vyřazovacími boji naladilo na dobrou notu, když porazilo Švédsko vysoko 7:4.
Další program světového šampionátu naleznete ZDE.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -