- Reklama -

Kanada se brání. Nechce hrát na východním Slovensku

- Reklama -

Fanda NHL
Mezinárodní hokejová federace (IIHF) zveřejnila složení skupin pro mistrovství světa 2019, které budou hostit slovenská města Bratislava a Košice. Do rozmístění jednotlivých mančaftů, jež určuje žebříček IIHF, zasáhli i organizátoři šampionátu. Domácí tým byl na základě jejich požadavku přesunut do Košic výměnou za Nory.
Původně patřili Slováci do skupiny B v Bratislavě, využili ale svého práva a prosadili si působení na východě. Změnám však nemusí být konec. Na povrch prosakují informace o nespokojenosti Kanady, která nechce hrát v Košicích.

Lobing zástupců severoamerického celku potvrdil i šéf slovenského hokeje Martin Kohút. „Jakoukoliv další změnu musí řešit Rada IIHF. My s takovým požadavkem nesouhlasíme,“ citují jeho slova tamní média.
Kanada se má objevit v menším ze dvou pořadatelských měst společně s USA, Finskem, Německem, Slovenskem, Dánskem, Francií a Velkou Británií. Bratislavskou skupinu tvoří Švédsko, Rusko, Česká republika, Švýcarsko, Norsko, Lotyšsko, Rakousko a Itálie.
Od roku 2012, kdy byl zaveden současný herní formát, se při změnách zohledňovala pouze kritéria navýšení počtu návštěvníků. V případě Kanaďanů byl tento argument postrádal logiku.

V Bratislavě se bude turnaj konat na Zimním stadionu Ondreje Nepely pro 10.040 fanoušků, Košice nabídnou Steel Arénu s kapacitou 8347 diváků.
Pořadatelé mají za cíl přilákat do ochozů více než 450 tisíc hokejových příznivců.
Skupina A v Košicích: Kanada, USA, Finsko, Německo, Slovensko, Dánsko, Francie a Velká Británie.
Skupina B v Bratislavě: Švédsko, Rusko, Česká republika, Švýcarsko, Norsko, Lotyšsko, Rakousko a Itálie.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -