- Reklama -

Kanada vyrukuje na MS se silným týmem, její hvězdy se představí i v Praze

- Reklama -

Kanadská hokejová asociace informovala, že se kádr Javorových listů pro květnové mistrovství světa rozrostl na 21 členů. Nejnověji potvrdili svou účast na turnaji v Rusku kanonýr Anaheimu Corey Perry, útočník Rangers Derick Brassard a obránce Minnesoty Matt Dumba. Kanaďané se představí v generálce na šampionát 3. května v pražské O2 areně proti české reprezentaci.
Třicetiletý Perry, který je dvojnásobným olympijským medailistou a vítězem Stanley Cupu z roku 2007, se na světových šampionátech objevil v letech 2010 a 2012 a v obou případech skončil bez cenného kovu. Teď se může pokusit napodobit Sidneyho Crosbyho, který chybějící triumf ke členství v Triple Gold Clubu získal loni v Praze (čtěte zde). Pokud by Kanada v Rusku vybojovala zlato, stal by se Perry 27. členem tohoto elitního spolku.
Osmadvacetiletý Brassard a jednadvacetiletý Dumba budou v seniorském reprezentačním dresu debutovat. Oba dva ale slavili úspěch v mládežnických výběrech – Brassard má stříbro z MS „18“ z roku 2005, Dumba získal bronz v téže věkové kategorii v roce 2012.
„Fanoušci znají všechny tři z jejich působení v NHL, ale důležité je, že hráči mají také mezinárodní zkušenosti. Při obhajobě zlata se na to budeme spoléhat,“ uvedl hlavní kouč kanadského výběru Bill Peters na čtvrteční tiskové konferenci.
Kanaďané zakotvili před šampionátem v Praze, kam se postupně sjedou všichni hokejisté a kde sehrají v úterý přípravné utkání s Českou republikou. V současné 21členné nominaci figurují výhradně hráči z NHL.
Kanada se představí na MS v základní skupině B v Petrohradu s Finskem, USA, Slovenskem, Běloruskem, Francií, Německem a Maďarskem.
Nominace hokejistů Kanady na MS v Moskvě a Petrohradu (6.-22. května):
Brankáři: Calvin Pickard (Colorado/NHL), Cam Talbot (Edmonton/NHL),
Obránci: Ben Hutton, Chris Tanev (oba Vancouver/NHL), Cody Ceci (Ottawa/NHL), Matt Dumba (Minnesota/NHL), Ryan Murray (Columbus/NHL), Morgan Rielly (Toronto/NHL),
Útočníci: Taylor Hall, Connor McDavid (oba Edmonton/NHL), Ryan O’Reilly, Sam Reinhart (oba Buffalo/NHL), Derick Brassard (NY Rangers/NHL), Max Domi (Arizona, NHL), Matt Duchene (Colorado/NHL), Brendan Gallagher (Montreal/NHL), Boone Jenner (Columbus/NHL), Brad Marchand (Boston/NHL), Corey Perry (Anaheim/NHL), Mark Scheifele (Winnipeg/NHL), Mark Stone (Ottawa/NHL).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -