- Reklama -

Agentura QMI omylem informovala o zatčení Sidneyho Crosbyho

- Reklama -

Kanadská agentura QMI má z ostudy kabát a bude nejspíš muset změnit metody ověřování informací, které pouští do „éteru“. QMI totiž v noci z úterý na středu zveřejnila zprávu o zatčení útočníka Pittsburghu Sidneyho Crosbyho. Krátce poté se ale za tuto falešnou zprávu omluvila.
„Tato zpráva se nezakládala na relevantních podkladech a QMI ji bez výhrad a v plném rozsahu stahuje,“ uvedla zpravodajská agentura ve svém oficiálním prohlášení. „QMI lituje, že došlo k takové chybě.“
Podle zveřejněných informací, které mezitím stihly převzat zpravodajské servery deníků Toronto Sun a Ottawa Sun, měla policie zatknout kapitána Pittsburghu v úterý večer při řízení pronajatého Porsche.
Přesné důvody zadržení kanadské hokejové ikony nebyly uvedeny, ale údajně se jednalo o přestupky související s řízením motorového vozidla. Sedmadvacetiletý centr měl být předveden na policejní stanici v Ottawě, kde se podrobil výslechu.
Tamní policie ovšem tyto rychle se šířící zvěsti dementovala jako nepravdivé. „Nic takového se nestalo,“ řekla policie ve středu ráno kanadské tiskové agentuře The Canadian Press. Ve stejném duchu se na sociální síti Twitter vyjádřil i šéf ottawské policie Charles Bordeleau. „K žádnému jednání s panem Crosbym nedošlo.“
Velký poprask vzbudily fámy o Crosbyho problémech se strážci zákona také v organizaci pittsburghských Tučňáků. Zástupci klubu se se svým kapitánem okamžitě spojili a brzy na to i oni okomentovali nepříjemné faux pas agentury QMI.
„Mluvili jsme se Sidneym Crosbym. Potvrdil nám, že není v Kanadě a nebyl tam ani včera. Momentálně je ve Vailu (Colorado), kde pokračuje v přípravě na tréninkový kemp,“ sdělila ve středu ráno tisková mluvčí Pens Jennifer Bullan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -