- Reklama -

Kanadská soupiska se pyšní 18 draftovanými hráči

- Reklama -

Kanada oznámila svou finální 23člennou soupisku pro mistrovství světa juniorů 2020, které hostí slezská města Ostrava a Třinec.
V nominaci se nachází 18 hráčů, kteří prošli draftem NHL, přičemž u deseti z nich zaznělo jméno již v prvním kole. Dalších pět hokejistů by mělo být vybráno na přehlídce talentů v příštím roce.

Do České republiky vyrazí i pět navrátilců z loňské sestavy, která prohrála čtvrtfinále s Finskem.
Největšími hvězdami mužstva jsou forvard Alexis Lafreniere, který se 70 body nasbíraných ve 32 zápasech vede produktivitu QMJHL, a gólman Nico Daws, jenž s úspěšností zákroků 93,9 procenta válí v OHL.
Vyslanci země javorového listu odehrají své zápasy v Ostravě, kde se střetnou s USA, Ruskem, Německem a domácím výběrem.


Nominace Kanady na MSJ 2020:
Gólmani: Nico Daws (Guelph Storm), Joel Hofer (Portland Winterhawks), Olivier Rodrigue (Moncton Wildcats).
Obránci: Calen Addison (Lethbridge Hurricanes), Kevin Bahl (Ottawa 67’s), Jacob Bernard-Docker (University of North Dakota), Bowen Byram (Vancouver Giants), Jamie Drysdale (Erie Otters), Jared McIsaac (Halifax Mooseheads), Ty Smith (Spokane Chiefs).
Útočníci: Quinton Byfield (Sudbury Wolves), Dylan Cozens (Lethbridge), Ty Dellandrea (Flint Firebirds), Aidan Dudas (Owen Sound Attack), Nolan Foote (Kelowna Rockets), Liam Foudy (London Knights), Barrett Hayton (Arizona Coyotes), Alexis Lafreniere (Rimouski Oceanic), Raphael Lavoie (Halifax), Connor McMichael (London), Dawson Mercer (Drummondville Voltigeurs), Akil Thomas (Niagara IceDogs), Joe Veleno (Grand Rapids Griffins)
Titulní foto: B.C. government/flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -