- Reklama -

Kanadský Sportsnet má nové hokejové studio

- Reklama -

Společnost Rogers Communications před časem zakoupila vysílací práva NHL pro Kanadu a dceřiná firma Sportsnet tak získala exkluzivitu na celých dvanáct let. V historii Kanady se jedná o největší kontrakt na sportovní přenosy, Rogers Com. za něj zaplatil částku 5.232 miliardy kanadských dolarů (asi 100 miliard Kč).
Kromě zápasů NHL včetně play off a finále Stanley Cupu přechází pod křídla Sportsnetu i oblíbený pořad Hockey Night in Canada, jenž se začal na obrazovkách objevovat už v roce 1952. Tradiční hokejový magazín a finále Stanleyova poháru budou v letošní sezóně ještě distribuovány televizí CBC, ale pod taktovkou Rogers Com.
Sportsnet také představil zbrusu nové studio Hockey Central, kterým je rozsáhlý komplex s rozlohou více než tisíc metrů čtverečních, rozdělený na devět samostatných pracovišť s 52 monitory včetně obrovské obrazovky s plochou 40 čtverečních metrů disponující ultra vysokým rozlišením 4K. O přenos se stará 14 kamer s možností záznamu až ze 3 utkání současně.

Výstavba celého studia podle návrhu firmy PDG (olympijská studia ve Vancopuveru a Londýně) trvala pouhých osm měsíců a stála 4.5 milionu dolarů. Kromě nových animací a grafiky zaznamenají diváci i novou zvukovou složku natočenou kanadským orchestrem, jejímž autorem je skladatel Stephan Moccio.
Sportsnet odvysílá v sezóně 2014-15 na území Kanady přes 550 zápasů NHL a to prostřednictvím TV stanic CBC, City, FX Canada, Sportsnet, Sportsnet ONE a Sportsnet 360. Rogers Com. a tedy potažmo Sportsnet vlastní vysílací práva i na předávání cen NHL a k přenosům z All-Star Game, draftové loterie a draftu NHL.
Foto/Photo by: Sportsnet, Youtube

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -