- Reklama -

Kapitolu s názvem NHL Erat uzavírá, odchází do Omsku

- Reklama -

Nashville (a farma v Milwaukee), Washington, Arizona, Omsk. Ze seznamu profesionálních zahraničních angažmá Martina Erata se poslední místo vymyká, rozhodně nezní anglicky. Už je to tak, třebíčský rodák po třinácti sezónách strávených v NHL míří po letní pauze opačným směrem. V zámoří mu práci nenabídli, proto se dohodl s účastníkem Kontinentální ligy.
„Erat je univerzálním útočníkem, který může stejně efektivně hrát na křídle i v centru,“ pochvaluje si generální manažer Avangardu Viktor Šalajev. „Je to zkušený hokejista, člen základní sestavy české reprezentace, který nastupoval za mnoho klubů NHL a ve všech vynikal v útočné fázi. Věříme, že jeho um a zkušenosti nám můžou pomoci v základní části KHL a především v bojích o Gagarinův pohár.“
V mužstvu, které už má z nového ročníku odehráno deset utkání, se mimo jiné potká s krajany Dominikem Furchem, Michalem Kempným a Vladimírem Sobotkou. Posledně jmenovaný, shodou okolností také pocházející z Třebíče, dal NHL vale po sedmi rocích. Erat strávil za oceánem přece jen delší dobu.
Draftován Predátory v roce 1999 v sedmém kole, odehrál za ně skoro jedenáct sezón. V dubnu 2013 byl vyměněn do Washingtonu, o jedenáct měsíců později do Phoenixu. Jako člen Nashvillu pětkrát pokořil hranici 50 bodů a třikrát se jí těsně přiblížil, ale v posledních letech šla jeho produktivita dolů. Z 881 utkání v National Hockey League vytěžil Erat dohromady 176 branek a 369 asistencí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -