- Reklama -

Karel Vejmelka v NHL zaujal. Bude měnit adresu?

- Reklama -

Karel Vejmelka v NHL tráví druhou sezonu. Ve slabé Arizoně sice nemá nijak oslnivá čísla, ale mezi odborníky sledujícími NHL je považován za velmi slušného gólmana. Není proto divu, že okolo šestadvacetiletého rodáka z Třebíče víří různé spekulace a drby o přestupu za lepším. Tou, která je v poslední době asi nejvíce slyšet, je spekulace o jeho trejdu do Los Angeles Kings.

Bývalý brankář Komety Brno má v Arizoně smlouvu ještě na dva roky za 2,725 milionu dolarů, což z něj dělá relativně levnou posilu. Podle Elliotta Friedmana by se o Vejmelku měli seriózně zajímat v Los Angeles Kings.

„Kings mají letos opravdu špatné brankáře. Příchod Vejmelky by dával smysl,“ řekl v podcastu 32 Thougths export stanice Sportsnet Elliott Friedman.

Los Angeles se stále spoléhá na šestatřicetiletého veterána Jonathana Quicka, kterému po sezoně skončí smlouva a jeho čísla nejsou nijak závratná – 3,55 gólů na zápas a 88,2% úspěšnost zákroků. Cal Petersen, který před sezonou podepsal novou smlouvu a počítalo se, že časem od Quicka převezme pozici jedničky, má čísla ještě horší – 3,75 branek na zápas a 86,8 % úspěšnosti.

- Reklama -

Friedman spekuluje, že kvůli Vejmelkovi by se Kings museli vzdát nejen Petersena, ale také jednoho nebo dvou nadějných mladíků.

Bude vedení Kings ochotné na takovou výměnu přistoupit?

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -