- Reklama -

Karlsson překonal krajana Lundqvista z nulového úhlu, Senátoři berou první vítězství

- Reklama -

Obránce Ottawy Senators Erik Karlsson si v letošním play-off připsal první trefu, a hned vítěznou. V 56. minutě překonal z rohu u mantinelu z nulového úhlu brankáře Henrika Lundqvista. Tým z kanadské metropole uspěl nad New Yorkem Rangers 2:1.
„Vždycky je prima, když skórujete. Myslím si, že jsme si takový gól zasloužili vzhledem k množství střel, které jsme na branku vyslali,“ prohlásil kapitán Sens Karlsson, zvolený druhou hvězdou večera. Senators přestříleli Jezdce poměrem 43:35.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Přesně tohle velcí hráči dělají, přijdou s něčím v ten správný čas a vezmou na sebe tlak. Podle mě byste si na to nikdy neměli zvyknout a naši fanoušci by si měli vážit toho, že za nás nastupuje. Jde o víc než hvězdu, a to je neuvěřitelné. Je to schopný hráč, jenž se stal hvězdou a nyní i vítězem. Po celou sezonu naše mužstvo inspiruje,“ nešetří chválou na Švédovu adresu trenér Ottawy Guy Boucher.
Pětačtyřicetiletý kouč přiznal, že motivací pro jeho mužstvo je i fakt, že nejsou favority série. Což je trochu v protikladu s Karlssonovým výrokem, že od „série s Rangers očekávají postup, stejně jako proti Bostonu v prvním kole“ (viz ZDE).
„Hráči nechtějí vypadnout po čtyřech zápasech. Od všech jsme slyšeli, jak moc dobří (Rangers) jsou, a jak nás zválcují. Možná nám ten strach pomohl a byli jsme schopní uspět,“ říká lodivod Sens.
Na straně Rangers se největšího ocenění i přes nešťastný gól dočkal Lundqvist.
„Předvedl několik skvělých zákroků a držel vyrovnaný stav. Pokaždé víme, že se na něj můžeme spolehnout. Věděli jsme, že nás budou doma tlačit. Ve druhém utkání musíme najít odpověď. Play-off je o odrazech a jedné střele a dnes jsme stáli na špatné straně,“ myslí si bek Rangers Marc Staal.
Karlssonův první vítězný gól v play-off v jeho kariéře

Za rozhodující akcí zápasu se ohlíží Lundqvist.
„V dráze puku stáli tři hráči a nedokázal jsem ho chytit. Trefil mě do hlavy a skončil v síti. Předpokládal jsem, že se ke mně nedostane, když v jeho cestě stálo tolik hráčů, ale dostal a není lehké se s tím vyrovnat,“ potvrzuje jednička New Yorku.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Takový je život gólmana. Během utkání jsem učinil pravděpodobně sto rozhodnutí, možná 150, hrál svou hru, dělal vše správně a nakonec o všem rozhodne moment, kdy nevidíte puk a čekáte, až se zase objeví. A kvůli němu se pak o vás pochybuje. Tak to chodí,“ uvědomuje si pětatřicetiletý Švéd.
Jeho kvality ale nikdo v žádném případě nesnižuje. Nejméně ze všech pak Boucher, jenž k němu chová velký respekt.
„Víme, že jestli se chceme prosadit, potřebujeme Lundqvista zasypat hromadou střel. Chytá špičkově. Pokud vypálíme méně než 40krát, nevstřelíme žádný gól. Toho jsme si vědomi. Na konci nám tam padla šťastná branka a dobře nám posloužila,“ uzavírá Boucher.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -