- Reklama -

Kassian byl za incident s Tkachukem suspendován

- Reklama -

Útočník Edmontonu Zack Kassian byl za své agresivní chování k Matthewu Tkachukovi ze sobotního zápasu proti Calgary „oceněn“ dvouzápasovou suspendací.
Oddělení hráčské bezpečnosti NHL se nelíbilo, jakým způsobem se Kassian rozhodl potrestat soupeře za jeho tvrdou hru. Ta gradovala dvěma drsnými hity, kterými známý provokotér o šest let staršího protihráče počastoval.



Na incidenty se podívejte ZDE.
„Kassian popadl Tkachuka, který měl v úmyslu sledovat hru a dostat se ke gólové šanci. Chytil ho zezadu za límec, hodil s ním o led a poté jej několikrát silně udeřil do hlavy, přestože Tkachuk neprojevil snahu mu rány opětovat,“ odůvodnila liga svůj krok.
Již ve hře obdržel Olejář za toto konání trest na dvě plus deset minut. Po utkání přitom spor vyvrcholil ostrou slovní přestřelkou zprostředkovanou novináři.
Tkachuk vyzval Kassiana, ať se mu neplete do cesty, pokud nechce být znovu načapán hitem. Kassian zase nazval mladého zástupce známé hokejové generace „grázlem“ a „čubkou“.
Kassian zmešká vinou trestu klání s Nashvillem a Arizonou a shodou okolností se vrátí do hry 29. ledna, kdy se Edmonton opět střetne s Calgary.

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -