- Reklama -

Každý je jiný, říkají spoluhráči o Malkinovi s Crosbym

- Reklama -

Je příjemné mít možnost volit mezi dvojnásobným vítězem kanadského bodování … a dvojnásobným vítězem kanadského bodování. V případě pittsburghských ofenzivních hvězd Jevgenije Malkina a Sidneyho Crosbyho to ale znamená, že se musíte umět přizpůsobit. Každý z nich totiž od spoluhráčů vyžaduje něco jiného.
„Jeden je předvídatelný, druhý ne. Každý hraje odlišným stylem, ale nemůžu si stěžovat,“ říká Patric Hörnqvist, který během prvních dvou měsíců odehrál 18 utkání po Crosbyho boku a 5 vedle Malkina. „Sid hraje více fyzicky a rád se tlačí s pukem k bráně sám. Geno ho spíš podrží a hledá volné prostory.“
Počet nasazení Blakea Comeaua vedle elitních centrů Penguins je přibližně opačný, mnohem víc času strávil s ruským forvardem. „Když dostane Crosby puk o brankové čáry, snažím se najít volné místo mezi kruhy a čekám přihrávku. Když ho má Malkin, jdu do brankoviště, dělám tam zmatek a hlídám si dorážky.“
Tučňáky před sezónou opustili James Neal (šel do Nashvillu právě místo Hörnqvista) a Jussi Jokinen (jako volný hráč se upsal Floridě), navíc jim kvůli krevní sraženině na plicích bude minimálně půl roku chybět Pascal Dupuis. Je tedy na ostatních křídelnících, aby našli společnou řeč s vedoucími prvních dvou formací.
„Když jste volní, snaží se vás najít,“ nabízí další názor Nick Spaling. „Je na vás, abyste se do volných prostorů dostali, hráli správně pozičně. Jsou dobří i bez puku a vy si přejete je najít, když jsou volní. Na druhou stranu, když kotouč nemáte, snažíte se uvolnit na jejich přihrávku.“
Redaktoři listu Pittsburgh Tribune, kteří zjišťovali názor na danou problematiku, vyzpovídali i bývalého hráče Boba Erreye, nyní rozhlasového komentátora. Ten během své aktivní kariéry také sekundoval dvěma typově odlišným hvězdným útočníkům – Mariovi Lemieuxovi v Pittsburghu a Steveu Yzermanovi v Detroitu.
„Jděte do brány a nechte je, ať využívají prostoru kolem vás. Využívejte skrumáží. Vytvořte jim volný prostor, kde budou moci naplno využít svých schopností,“ přichází s několika doporučeními.
A stejně jako jeho předřečníci nabídne i srovnání Jevgenije Malkina se Sidneym Crosbym. „Malkin je nečitelný, často mění rychlost, nevydává se k brance přímo. U Crosbyho víte, kam zamíří. Nestane se vám, že by vám nečekaně překřížil cestu. Malkin ano.
Ať je na ledě jeden nebo druhý, soupeřově brance vždy hrozí nebezpečí. Crosby je momentálně s 34 body druhým nejproduktivnějším hokejistou v lize, tři čtvrtiny z nich si připsal za asistence. Malkin zaostává o dva body, svoji produktivitu má téměř rovnoměrně rozdělenou mezi branky a nahrávky.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -