- Reklama -

Kde se Jágrovi dařilo a kde naopak ne? Žebříček týmů podle působení čísla 68

- Reklama -

Cesta legendárního Jaromíra Jágra v NHL pravděpodobně dospěla ke svému konci. Český útočník se během 24 sezón strávených v nejslavnější hokejové lize nesmazatelně zapsal do historie soutěže i hokeje jako takového.

Připravili jsme pro vás přehled týmů, v nichž osmašedesátka působila, seřazených podle úspěšnosti jednotlivých angažmá. Váš názor ale pochopitelně může být jiný a proto jsme pro vás připravili anketu na konci příspěvku.
Které Jágrovo angažmá je pro vás tím nejpamátnějším?

9. Dallas Stars (2012-13)

Embed from Getty Images
Jágrova první zastávka v Západní konferenci byla vcelku produktivní, když zaznamenal 26 bodů během 34 utkání. Jenže Stars nebyli v té době konkurenceschopným týmem. Jágrův lesk se poté lehce vytratil během playoff po výměně k Bostonu.

8. Calgary Flames (2017-18)

Embed from Getty Images
Ještě kratší než jeho angažmá v Dallasu bylo působení v kanadském týmu Calgary Flames. Dlouhá letní vyjednávání připravila zkušeného veterána o přípravný kemp, což se na něm podepsalo spolu s vleklým zraněním třísel. Tohle angažmá neskončilo tak, jak si hokejový svět představoval, ale bylo zábavné.

- Reklama -

7. Boston Bruins (2012-13)

Embed from Getty Images
Jak jsme zmiňovaly výše, Dallas nebyl v době Jágrova působením nijak dobrým týmem. Zato Bruins rozhodně byli. Jágr se připojil k týmu Bruins a dokázal s ním dojít až do finále Stanley Cupu. Ve 22 zápasech playoff zaznamenal 10 asistencí, ale ani jednou nedokázal skórovat, což poznamenalo jeho jízdu vyzařovacími boji, která skončila těsně pod vrcholem.

6. New Jersey Devils (2013-15)

Embed from Getty Images
Když se Devils vyrovnávali se ztrátou Ilji Kovalčuka, rozhodli se podepsat roční kontrakt s Jaromírem Jágrem, jenž sem přišel z Bostonu. Ani s českou legendou toho Devils moc nezmohli, ale číslo 68 dokázalo odehrát kompletní sezónu. Také zde vstřelil svůj 700. gól kariéry a odehrál 1 500. utkání.

5. Philadelphia Flyers (2011-12)

Embed from Getty Images
Po třech letech strávených v ruské KHL překvapil Jágr svým rozhodnutím vrátit se na severoamerická kluziště. Fanoušci Penguins snili o tom, že svého dávného hrdinu uvidí ve svých barvách. Ten se na místo toho upsal největším rivalům z Philadelphie. Ačkoli zde nedosáhl velkého výsledku, jeho působení zde jistě vzbuzovalo vzrušení.

4. Florida Panthers (2015-17)

Embed from Getty Images
Devils vyměnili Jágra na Floridu v roce 2015 a právě tam našel vhodný domov v pozdější fázi své kariéry. Potvrdil, že i navzdory pokročilému věku může být produktivní, když vyhrál bodování klubu se 66 body ve věku 44 let. Také se zde posunul na druhé místo v historické tabulce počtu získaných bodů.

3. Washington Capitals (2001-04)

Embed from Getty Images
Po nehezkém rozchodu s Penguins byl Jágr vyměněn do Washingtonu, kde v tu dobu podepsal nejlukrativnější  kontrakt v historii NHL. Smlouva měla být na sedm let s výdělkem 77 miliónů USD. Jágrův příchod nedokázali Caps přeměnit ve výraznější úspěch a tak se navzdory slušné produktivitě s kladenským rodákem rozloučili.

2. New York Rangers (2004-08)

Embed from Getty Images
Jágr se po Washingtonu dostal právě do New Yorku, kde patřil mezi nejlepší hráče v celé lize. V sezóně 2005/06 zaznamenal svoji třetí nejlepší sezónu se ziskem 123 bodů. To byl jediný moment, kdy dosáhl na trojciferný výsledek mimo Pittsburgh. Jeho výkony mu vynesly Lester B. Pearson, kterou dostává nejužitečnější hráč ligy volený ostatními hráči.

1. Pittsburgh Penguins (1990-01)

Embed from Getty Images
Poté, co byl v roce 1990 draftován z celkového pátého místa, se Jágr podílel na jedné z nejnebezpečnějších dvojic v historii ligy po boku Maria Lemieuxe. Penguins vyhráli Stanley Cup během prvních dvou sezón s Jágrem v sestavě. Navrch zde pětkrát kladenský odchovanec vyhrál Art Ros Trophy, Hart Trophy, dvě Lester B. Pearsons a devětkrát se účastnil All-Star Game.

Anketa NHLnews:

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -